Skip to content

Heren 1 en 2 WZK winnen belangrijke wedstrijd

26 november 20122 minute read

Wassenaar – Het spektakelstuk van de eerste helft van de competitie 3A heren WZK 1 – D’ELFT 1. Al weken voorafgaand aan deze wedstrijd werden er steekjes heen en weer uitgedeeld . De heren van D’ELFT zouden laten zien dat zij een gelijkwaardige tegenstander zijn. Hier leek het ook op in het eerste part (5-2). De heren van WZK verzuimde uitgespeelde kansen te verzilveren.

In het tweede part (4-0) en het derde part (3-0) was WZK oppermachtig . D’ELFT kwam niet meer aan goed aanvalspel toe en de toppers van D’ELFT zaten in de tang bij de heren van WZK. Het vierde part begon wat onstuimig. Kort er op en veel druk van de kant van D’ELFT kon niet verhinderen dat de heren van WZK ook het laatste part naar zich toe trokken.(4-0) Een compliment naar beide keepers. Zij hebben top niveau liggen keepen. De eindstand liegt er desondanks niet om 16-2, met maar liefst 7 doelpunten van Patrick Hulsman.

Heren 2
Ook heren 2 speelde een topper tegen BZC uit Bergambacht. WZK speelde een moeizaam eerste part en ging mee in het trage tempo van BZC. Na een lange aanval wist Eelco van afstand met een bekeken schot voor 1-1 te tekenen. WZK leek stand te houden, maar na 19 seconden scoorde BZC 1-2. Het was echter opnieuw de veteraan van WZK, Eelco, die scoorde: 2-2. Ook deze score bleef niet lang staan, want na een nieuwe U20 scoorde BZC opnieuw een manmeer: 2-3. Aan het slot van deze periode kwam WZK voor het eerste op voorsprong. Philip Gransjean scoorde met een droog schot in de korte hoek: 4-3.

Maurice maakte een snelle één-twee met Rémon en schoot de bal onhoudbaar via de binnenkant van de paal binnen: 5-4. In het vierde part volhardde BZC in de M-zone. Eindelijk wist WZK deze zone te doorgronden. Philip scoorde van afstand: 6-4. Eindelijk sloeg WZK een gaatje. De vijfde treffer uit een manmeer voor BZC betekende 6-5. Zo werd de wedstrijd toch weer spannend. Op 1.11 minuut voor het einde van de wedstrijd nam Floris een time-out. WZK zou de aanval rustig uitspelen en proberen een “vijfje” te spelen. Het “vijfje” kwam er niet uit, maar net voor het verstrijken van de 30 seconden taterde Eelco opnieuw bekeken de bal binnen en zorgde voor de verlossende 7-5. Zo won WZK ook deze wedstrijd in de race om het kampioenschap in klasse 1B.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top