Skip to content

Weihnachts Oratorium 25 november 2012

27 november 20122 minute read

Wassenaar – Onze Dorpskerk stond afgelopen weekend in het teken van het Weihnachts Oratorium van componist Johann Sebastian Bach. Dit muziekstuk werd ten gehore gebracht door het koor van Wassenaar Vocaliter met begeleidend orkest.

Er vonden twee uitvoeringen plaats, de eerste op vrijdagavond 23 november en daarnaast een speciale uitvoering op zondag 25 november, welke het karakter had van een familieprogramma. Wij waren aanwezig bij deze uitvoering en werden geraakt door de prachtige muziek en de goede organisatie.

In het muziekstuk het Weihnachts Oratorium vertelt Bach met zijn melodieën en libretto de emotie van het verhaal van de geboorte van Jezus. Om dit stuk goed te kunnen uitvoeren zijn er 26 muzikanten nodig, vijf zangers en zangeressen, en een koor. In de tijd van Bach deden er in het koor ook kinderen mee, vandaar dat er nu speciaal rekening met hen werd gehouden. De kleintjes waren meer dan welkom en kregen vóór alle vier uit te voeren delen van het muziekstuk een korte uitleg van het gezongen verhaal. Ook werden zij bij binnenkomst onthaald op een tasje vol leuke spulletjes. Er zaten viltstiften in en een speciaal voor dit concert gedrukt boekje met informatie over het stuk en haar componist Johann Sebastian Bach, daarnaast enkele mooie plaatjes om te kleuren, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Ouders en kinderen zaten ademloos te luisteren en iedereen genoot volop van de prachtige klanken van het orkest, het koor en de zangers. De uitvoering van het muziekstuk werd geleid door dirigent Frank de Groot, ook dirigent van het Wassenaar Vocaliter. Begeleidende zangers waren de sopraan Renate Arends, alt zangeressen waren Charlotte Stoppelenburg en Ginette Puylaert, tenor Jan-Willem Schaafsma en bas/bariton Robbert Muuse. Het orkest Amici della Musica is een groep instrumentalisten die voor elk concert-project persoonlijk door de dirigent worden uitgenodigd.

Foto’s hieronder in de fotogalerij gemaakt door Hester Dolkens

Tags

DorpskerkWassenaarWeihnachts Oratorium
Gerelateerde artikelen
Back To Top