Skip to content

Wethouder Marc van Dijk zet zich in tijdens “Week zonder geweld”

28 november 20122 minute read

Wassenaar – Dinsdag 27 november stond de “Week zonder geweld” in het teken van Ouderenmishandeling. Een vorm van mishandeling die veel verschijningsvormen kent; fysiek, geestelijk, seksueel, financieel, verwaarlozing. Wethouder Marc van Dijk: ‘Ik ben erg verheugd dat dit probleem hoog op de agenda is gezet. Samenwerking door alle ketenpartners is op dit terrein essentieel. Samenwerken met professionals uit de welzijnssector, mantelzorg, GGZ, woonzorgvoorzieningen, politie en ook met de politiek’.

Ouderenmishandeling komt nog te vaak voor
‘Vorige week nog was er een oproep op de televisie. Ouderen worden opgelicht door mensen die aanbellen met een kerstpakket, zogenaamd afkomstig van Omroep Max. De afloop kunt u raden; geld en pinpassen worden meegenomen. Maar het zijn niet altijd indringers die de boosdoeners zijn. Vaak is er sprake van mishandeling achter de eigen voordeuren, door kinderen of door partners. Een probleem dat zich niet alleen voordoet in de grote steden, maar ook in dorpen zoals bij ons in Wassenaar’.

Toneelstuk en discussieworkshop om aandacht te vragen voor dit onderwerp
Op dinsdag 27 november werd een toneelstuk en discussieworkshop georganiseerd door de GGD/ gemeente Den Haag om speciale aandacht te vragen voor het onderwerp ouderenmishandeling. Hierbij waren zowel professionals als studenten van het ROC Mondriaan, afdeling zorg, aanwezig.
‘Huiselijk geweld heeft van alles te maken met bewustwording, voorlichting en met signalering. Professionals zijn vaak een van de eerste, die huiselijk geweld kunnen signaleren, opsporen en aanpakken. Ook op het terrein van preventie vervullen zij een belangrijke rol. Wij als politiek hebben de inbreng van deze professionals namelijk hard nodig. Door op de hoogte te zijn van ervaringen uit het werkveld, door te weten waar het goed loopt en wat er beter kan, kunnen wij het beleid aanpassen om dit vreselijke fenomeen van mishandeling te helpen voorkomen’, aldus wethouder Marc van Dijk.

Tags

Marc van DijkWassenaarWeek zonder geweld
Gerelateerde artikelen
Back To Top