Skip to content

Aftrap Wecycle sinterklaasactie door wethouder Fred Sanders

29 november 20120 second read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar en Avalex willen met de Wecycle Sinterklaasactie de inzameling van elektrische apparaten, gereedschappen en spaarlampen stimuleren. Want recyclen? Dat doen we samen! De actie start 6 december en loopt tot en met 20 december. Wie in de twee weken na Sinterklaasavond oud elektrisch speelgoed of andere apparaten inlevert bij het Avalex Afvalbrengstation (Hogeboomseweg 6) krijgt een uniek Wecycle-sleetje cadeau én maakt kans op een familiebox hotelovernachting (op=op).

Waarom deze Sinterklaasactie?
Veel kleine elektrische apparaten zoals mixers, boormachines en spaarlampen verdwijnen nog te vaak in de vuilnisbak: in totaal zo’n 35 miljoen kilo per jaar. Steeds meer Sinterklaascadeautjes hebben een stekker of een batterij. Vaak vervangen ze een oudere variant die dan vervolgens in de vuilnisbak belandt. Zonde, want ook elektrisch speelgoed kan prima worden gerecycled!

Spaarlampen: een verhaal apart
Gloeilampen worden massaal vervangen door spaarlampen. Deze besparen veel energie. Na gebruik kan een spaarlamp voor ruim 90% worden gerecycled, mits deze apart wordt ingezameld. Een spaarlamp bevat een kleine hoeveelheid kwik en moet daarom worden ingeleverd bij het afvalbrengstation als klein chemisch afval.

Waar inleveren?
Inleveren van kleine apparaten en spaarlampen doet u bij het afvalbrengstation in Wassenaar, Hogeboomseweg 6. Kijk voor meer informatie over Wecycle ook op www.wecycle.nl

Tags

SinterklaasWassenaarWecycle
Gerelateerde artikelen
Back To Top