Skip to content

Bijeenkomst ‘Makkelijk in en om het huis voor mensen met een beperking’

30 november 20122 minute read

Wassenaar – Wat als diegene voor wie je zorgt niet meer in staat is om zich zelfstandig te wassen en aan te kleden? Wat als simpele handelingen zoals eten niet meer vanzelfsprekend zijn voor je naaste, als gevolg van bijv. een ongeluk? Wat als je verzorgde niet meer zo makkelijk funcioneert in en om het huis? Of als dat in de toekomst wellicht gaat gebeuren?

Een ergotherapeut kan dan helpen om te zorgen dat je naaste zo zelfstandig mogelijk de dag kan doorkomen. Stichting Rondom Mantelzorg nodigt mantelzorgers graag uit voor een bijeenkomst waar een ergotherapeut, Jantien van Drie, komt vertellen over de verschillende mogelijkheden die er zijn. Een ergotherapeut houdt zich bezig met het dagelijks handelen van de mens. Door lichamelijke of psychische klachten kan iemand in het dagelijks leven allerlei praktische problemen ervaren. Bijvoorbeeld bij de eigen verzorging, het huishouden en het uitvoeren van hobby’s, studie of werk. De ergotherapeut bekijkt hoe problemen te voorkomen of op te lossen zijn.

Hij/zij leert bijv. een activiteit op een andere manier uit te voeren, eventueel met behulp van hulpmiddelen en aanpassingen. De ergotherapeut is er zeker niet alleen voor oudere mensen maar ook juist voor jongere mensen of kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met schrijven door een probleem in de hand/oog coördinatie. De ergotherapeut komt juist ook bij de mensen thuis of op andere plekken waar de problemen zich voordoen, zoals op het werk. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 december 2012, van 19.30 – 21.00 uur.

Locatie is het gebouw van Florence, Herenweg 6, 2242 ES Wassenaar.

Deelname aan de bijeenkomst is kostenloos en vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie en vragen bij Joke van der Niet van Stichting Rondom Mantelzorg, tel. 06 57 97 10 63 en joke.van.der.niet@rondommantelzorg.nl. www.rondommantelzorg.nl

Tags

BijeenkomstMantelzorgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top