Skip to content

Feestelijke opening van de mooiste (fiets)tunnel van Nederland

30 november 20122 minute read

Wassenaar – De fietstunnel (die een aardige bom duiten – 1,4 miljoen euro, om precies te zijn –  heeft gekost, maar er wel heel mooi uitziet) is aangelegd ter bevordering van de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers ter hoogte van kruispunt Den Deijl. Dagelijks steken honderden scholieren het drukke kruispunt Den Deijl over.

Vandaag, vrijdag 30 november, vond de officiële opening van de tunnel plaats. De ceremonie startte met een uitvoering op trompet door Karan Kohabir (leerling van het Rijnlands Lyceum Wassenaar ). Wethouder Dieneke Dekker (verkeer) opende de tunnel; zij deed dat niet alleen: samen met leerlingen de American school of the Hague (ASH) knipte zij het lint door. In de toespraak die hieraan vooraf ging, dankte Wethouder Dekker de buurtbewoners voor hun geduld en begrip; veel van de werkzaamheden vonden – ook dit i.v.m. de verkeersveiligheid – ’s nachts plaats.

Vervolgens stapten de leerlingen en de schoolleiders van het Rijnlands Lyceum Wassenaar, het Adelbert college en de ASH in gezelschap van de wethouders Dekker, Van Dijk, De Greef en Sanders en burgemeester Hoekema op de fiets om de tunnel officieel in gebruik te nemen.

Met de komst van deze tunnel is de verkeerssituatie voor voetgangers en fietsers een stuk veiliger en plezieriger geworden: fietsen of wandelen door deze tunnel is een genot. Het mozaïek in de tunnel (gemaakt aan de hand van foto’s van de Wassenaarse duinen) is een goede reden om eens op de fiets richting Voorschoten te gaan.

Waarschijnlijk is deze fietstunnel de mooiste van Nederland.

Tags

Adelbert Collegeamerican school in the hagueFietstunnelOpeningrijnlands lyceum wassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top