Skip to content

Skype: Een beeld en geluidsverbinding met familie en vrienden

1 december 20122 minute read

Wassenaar – Skype is een programma om via de computer mee te bellen; u hoort de persoon waarmee u belt en ziet deze tegelijkertijd op uw pc scherm en uw gesprekspartner hoort- en ziet u ook! Bovendien maakt het niet uit waar die persoon zich op de aarde bevindt.

Het is gratis als u naar andere Skype-gebruikers belt en dat zijn er inmiddels al heel veel. Ook naar ‘normale’ telefoonnummers kunt u bellen, maar dat kost dan wel geld.

Om te skypen hebt u uiteraard een computer met internetverbinding nodig en het programma Skype moet op uw pc staan. U kunt het programma gratis downloaden van b.v. de Software-pagina van SeniorWeb.

Daarnaast hebt u een headset nodig, een combinatie van een koptelefoon en een microfoontje. Als u een laptop pc heeft kunt u de ingebouwde webcam en microfoon gebruiken (dit kan trouwens ook bij tablets zoals de iPad).

Skype heeft heel wat voordelen: het is eenvoudig te installeren en biedt een snelle en goede telefoonverbinding. Verder krijgt u geen ongewenste reclame voorgeschoteld. Een beperking van Skype is wel dat degene die u wilt bellen op dat moment online moet zijn, dat wil zeggen zijn pc aan hebben staan en Skype gestart hebben. Je kunt het moment van bellen ook van te voren afspreken, b.v. middels een e-mail berichtje.

In de workshop van het Leercentrum Wassenaar leert u hoe het Skype programma op uw pc te krijgen en te gebruiken. Bij voldoende deelname is de workshop gepland in jan. 2013 op een maandagmiddag en duurt 2 uur. Locatie: van Heeckerenstraat 2 te Wassenaar. Als u een laptop heeft kunt u die meenemen, dan kunt u werken met uw eigen laptop. Neem ook de oplader mee voor het geval de batterij niet voldoende geladen is. Meer informatie over, of inschrijven op deze Workshop: neem contact op met de cursusadministratie via tel nr. 06-10735360 van 10.00 t/m 12.00 uur of kijk op onze website: www.leercentrumwassenaar.nl

Tags

LeercentrumSkypeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top