Skip to content

Met het Nut Wassenaar naar de klassieker ‘Nora’ in een modern jasje

3 december 20123 minute read

Wassenaar – U kunt op vrijdag 18 januari genieten van spelers als Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, Leon Voorberg e.a. in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Torvald Helmer en zijn vrouw Nora leiden op het eerste gezicht een ideaal leven en lijken perfect gelukkig. De schijn van hun modelhuwelijk draagt alleen maar bij tot zijn succes. Tot een ongelukkig voorval uit Nora’s verleden plots opduikt en een blaam dreigt te werpen op Helmers carrière. Helmers liefde voor Nora gaat dan even snel verloren als ze gekomen was. Zijn felle reactie opent Nora’s ogen. Haar wereld stort als een poppenhuis in elkaar.

Met Nora (Een poppenhuis) schreef de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen (1828 – 1906) een klassieker over een jonge vrouw die tot het besef komt dat ze heel haar leven alleen voor anderen heeft geleefd. Ze probeert te breken met haar echtgenoot en de burgerlijke verwachtingen en belandt in een draaikolk van aan schizofrenie grenzende verwarring. Nora breekt met de samenleving die haar heeft gevormd, maar de barsten blijken voelbaar tot diep in haar eigen identiteit.

Thibaud Delpeut (1978) studeerde klinische psychologie en volgde de regieopleiding in Amsterdam. Met zijn eigenzinnige kijk op toneelklassiekers schept hij strak gecomponeerde, felrealistische voorstellingen voor een breed publiek. Delpeuts regie kenmerkt zich door de centrale positie van de mens, diens dilemma’s, keuzes en zoektocht naar zingeving. Met daaronder altijd de vraag waarom de wereld is zoals zij is en waarom samenleven – zowel op het persoonlijke als het maatschappelijke vlak – vaak zo ingewikkeld is.

Deze voorstelling dingt mee naar de Toneel Publieksprijs 2013, laat na afloop van de voorstelling uw stem achter via www.toneelpublieksprijs.nl/stem.

Kaarten a € 32,75 leden of € 35,75 introducés kunt u bestellen tot uiterlijk 17 december via het boekingsformulier dat in het Nut programmaboekje zit dat leden thuis hebben ontvangen (ook te verkrijgen bij de bibliotheek bij het CultuurInformatiePunt) en eenvoudiger, want u hoeft er de deur niet voor uit, via internet www.nutwassenaar.nl, waar u direct kunt bestellen voor uzelf plus evt. introducé en het Nut machtigen uw betaling te incasseren. Lid worden kan ook via diezelfde website en kost voor 2013 € 20,00 per huisadres. Indien u van plan bent vaker naar de mooie evenementen te gaan die het Nut heeft geselecteerd, kunt u het beste lid worden in plaats van u te laten introduceren. U krijgt het programmaboekje en uw kaarten thuisgestuurd.

Evt. kunt u ook vervoer boeken voor € 15,50 van uw voordeur in Wassenaar tot aan het theater v.v. Het voordeel hiervan is dat u gezellig met anderen uitgaat, geen vervelende parkeerpoblemen of risico´s op lastig rijden in winterse omstandigheden hoeft te vrezen. Tel. 070 511 40 42 kunt u bellen als u nog informatie nodig heeft.

Tags

NoraNutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top