Skip to content

Rob Gussekloo stopt als gemeenteraadslid voor het CDA

3 december 20122 minute read

Wassenaar – Rob Gussekloo stopt per 1 januari 2013 als CDA-gemeenteraadslid in Wassenaar. Zijn functie bij de gemeente Leidschendam-Voorburg als hoofd Wijkbeheer en beoogd afdelingshoofd Stadsbeheer zijn niet meer te combineren met het werk als gemeenteraadslid in Wassenaar.

In zijn functie als afdelingshoofd krijgt hij steeds meer te maken met samenwerkingstrajecten tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en omliggende gemeenten zoals Wassenaar en Voorschoten. Het wordt dan moeilijk zaken voldoende gescheiden te houden en in die spagaat wil hij niet functioneren.

De huidige bestuurscultuur in Wassenaar heeft zijn besluit wel doen versnellen . Zijn inzet en die van het CDA om het bestuur van Wassenaar op een meer professionele wijze te laten werken heeft naar zijn oordeel nog onvoldoende resultaten opgeleverd. Een perspectief voor structurele verbetering is volgens Gussekloo nog niet in zicht.

Rob heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor burgers die ondersteuning nodig hebben maar ook voor de Wassenaarse lokale winkeliers en wist voor hen de 52 koopzondagen per jaar te voorkomen. De gemeentefinanciën, OZB, rioolheffing en woonlasten hadden zijn bijzondere aandacht en menigmaal legde hij de vinger op de zere plek. Het besluit verenigingen minder snel te korten op hun subsidies en daar geld voor vrij te maken was ook zijn initiatief.

De CDA-fractie betreurt maar respecteert het besluit. “Als fractie vinden we het ongelooflijk jammer dat Rob deze keuze heeft moeten maken. Het toont zijn integriteit dat hij deze afweging zorgvuldig heeft gemaakt”, aldus fractievoorzitter Meindert Stolk. “We zullen zijn kennis en grote inzet zeer gaan missen, maar zijn blij dat hij wel actief blijft voor het CDA”.

Wie Rob Gussekloo gaat vervangen in de fractie van het CDA is op dit moment nog niet bekend.

Tags

CDARob GusseklooWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top