Skip to content

Engelen; lezing met beelden van pasteltekeningen door Juke Hudig

6 december 201238 second read

Wassenaar – Juke Hudig kreeg haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Zij richt in haar pasteltekeningen de aandacht op de onzichtbare wereld.

Zeer bekend is zij geworden met haar 111 pastels, die momenten uit Dante’s Divina Comedia weergeven. Sinds 1994 werkt zij veel naar bestaande teksten zoals het Bijbelboek Job, de legende van Christoforus, de sneeuwkoningin, een sprookje van H.C. Andersen etc.

Over haar lezing zegt Juke Hudig: “Ik heb in mijn leven veel engelen getekend: Godsgezanten, hemelboden, aankondigers, gidsen, begeleiders, lichtende en doodsengelen. Ik zal aan de hand van beelden van mijn pasteltekeningen veel van deze engelen laten zien.”

Plaats: gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46, Wassenaar. Aanvang 20.00 uur, toegang vrij. Nadere info: www.npbwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top