Skip to content

Met het Nut naar Amsterdam Baroque Orchestre + Choir o.l.v. Ton Koopman

6 december 20122 minute read

Wassenaar – Op zondag 20 januari 2013 vertrekt er bij voldoende belangstelling vanaf 17.30 uur vanaf het Rozenplein en verder vanaf de bekende zeven halteplaatsen in Wassenaar een bus met muziekliefhebbers naar het onvolprezen Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Altijd wel een halte dicht bij u in de buurt. U wordt als groep Wassenaarse muziekliefhebbers vlak voor de entree afgezet en weer opgehaald.

De avond in Amsterdam begint om 19.45 uur met een interview door radiopresentator Lex Bohlmeijer met dirigent Ton Koopman, Bachexpert bij uitstek. Goede wijn behoeft geen krans en goede muziek geen uitleg. Toch is het altijd verhelderend musici te horen spreken over de praktijk van hun werk, zeker waar het een internationaal geroemd en gelauwerd specialist in de oude muziek betreft.

Om 20.15 uur begint het concert: U hoort drie feestelijke Bachcantates door het Amsterdam Baroque Orchestre + Choir: Du Hirte Israel, höre/ Wachet auf, ruft uns die Stimme/ Cantate Herz und Mund und Tat und Leben. De solisten zijn: Johannette Zomer, sopraan, Maarten Engeltjes, countertenor, Jörg Dürmüller, tenor en Klaus Mertens, bas. Daarnaast is er een belangrijke rol weggelegd voor de blazers, in het bijzonder voor de trompet, hoorn en hobo d’amore.

Geef u op om mee te gaan, een Nutlid betaalt € 50,00 p.p. en een introducé € 53,00 incl. interview, consumptie en vervoer. Misschien een goed moment om lid te worden, zodat u het hele jaar door kunt genieten van de door het Nut georganiseerde evenementen als excursies, voorstellingen,cursussen en concerten. Contributie € 20,00 per jaar per huisadres.

Uw boeking dient uiterlijk 20 december via het inschrijfformulier uit het Nut boekje (bij het CIP in de Bibliotheek af te halen)bij het Nut aanwezig te zijn. Eenvoudiger en sneller is het om uw boeking via de website www.nutwassenaar.nl te laten plaatsvinden. Het Nut Wassenaar hoopt dat veel Wassenaarders zich gaan inschrijven voor dit bijzondere concert.

Mocht u nog nadere informatie willen hebben dan kunt u tussen 19.00 en 20.00 uur bellen met 070-5114042

Tags

BachcantatesNutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top