Ga naar hoofdinhoud

The Cecilia International Choir – Christmas Carol Concerts

6 december 20122 minute read

Wassenaar – Onder de titel “Dormi Jesu” geeft het Cecilia International Choir, traditiegetrouw drie Christmas Carol concerten in Wassenaar, Rijswijk en Den Haag. Deze populaire concerten bieden een bijzondere gelegenheid voor “expats” en de plaatselijke bevolking om de traditionele Britse Kerstsfeer te ervaren.

Naast traditionele kerstliederen, zullen er dit jaar een aantal carols van John Rutter op het programma staan. Behalve het Cecilia International Choir verlenen ook onze vaste pianist Lucie de Saint Vincent en de organist David Schlaffke hun medewerking aan het programma. Dit jaar worden de sopraan solo’s vertolkt door Nikki Treurniet.

Bij een aantal van de kerstliederen die het koor ten gehore zal brengen, zal het publiek ook gevraagd worden om mee te zingen, dit alles onder de leiding van onze jonge dirigent, Marine Fribourg. Ter verhoging van de kerstsfeer, wordt er tijdens de pauze gratis “mulled wine” en traditionele “mince pie” geserveerd.

Het Cecilia International Choir is een gemengd koor met plusminus 70 leden. Het is opgericht in 1975 als het British Choir. Gedurende de jaren meldden zich echter veel zogenaamde “expats” aan uit alle windstreken, en ook een aantal Nederlandse leden. Dit was aanleiding om de naam van het koor te veranderen in het Cecilia International Choir. De koorleden vinden het natuurlijk leuk om te zingen maar men geniet ook van de internationale sfeer op de repetities waar Engels wordt gesproken.

Naast de Carol Concerts, repeteert het koor klassieke koorwerken, die jaarlijks worden uitgevoerd in juni.

Data, tijden en locaties van de kerstconcerten zijn:
vrijdag 14 december
Dorpskerk, Plein 3, Wassenaar.
Aanvang: 19:30 uur
Entree prijs: €15,00,
€10,00 voor kinderen, jonger dan 12 jaar.

zaterdag 15 december
Oude Kerk, Herenstraat 62b, Rijswijk.
Dit is een speciaal familieconcert zonder pauze
Aanvang: 17:00 uur
Entree prijs: €12,50,
€10,00 voor kinderen, jonger dan 12 jaar.

dinsdag 18 december
Oud-Katholieke Kerk, Juffrouw Idastraat 7, Den Haag
Aanvang: 20:15 uur
Entree prijs: €17,50

Als u toegangskaarten wilt reserveren (voor Den Haag kunnen we dat aanbevelen), kunt u terecht op de website van het koor: www.cecilia-choir.com. Reserveren kan ook per telefoon: 070-320-2805 (mevrouw Jean Nankivell). Voor de concerten in Wassenaar en Rijswijk kunnen er ook op de avond/middag van de voorstelling kaarten worden gekocht.

Tags

Dormi JesuExpatsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top