Skip to content

Portret van Coco Chanel in Warenar te zien

10 december 20122 minute read

Wassenaar – Toneelgroep Dorst speelt aanstaande zaterdag een fraai portret van een bijzondere vrouw. In Coco Chanel Revisited kruipt actrice Trudy de Jong in de huid van deze beroemde Franse stijlicoon. Kaarten voor de voorstelling kunt u reserveren via www.warenar.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Trudy de Jong speelde onlangs Koningin Elisabeth in Richard III met Gijs Scholten van Aschat en nog recenter, Koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje en straks is zij de Koningin van de Mode Coco Chanel.

Wereldberoemd stijlicoon. Veroverde de vrouwen met haar fameuze modehuis. Jacqueline Kennedy, die een roze Chanel-pakje droeg op de dag dat haar man vermoord werd. Marilyn Monroe, die beweerde dat Chanel no. 5 het enige was wat ze droeg in bed. Jean Cocteau, die over zijn goede vriendin Vilein zei: “Ze kijkt je zacht aan, knikt, en je bent ter dood veroordeeld.” Twee visies: één heroisch, één demonisch. Wie heeft gelijk?
Rijk, beroemd, maar eenzaam, blies zij op 88-jarige leeftijd, bijnae stikkend, haar laatste adem uit. Een eigenzinnige en controversiële vrouw die al bij haar leven een legende werd.

Deze voorstelling zoekt naar een antwoord op de vraag wat zij heeft betekent en waarom zij volgens vele Fransen in het rijtje thuishoort van De Gaulle, Picasso, Anquetil en Simone de Beauvoir.

Tekst: Theo de Groot en Tjeerd Bisschof
Regie: Ria Marks vormgeving Michiel Voet
Kostuums: Patricia Lim licht Nico de Rooij

De pers over Toneelgroep Dorst:

NRC-Handelsblad over tgDORST: “… toneelgroep Dorst is een gezelschap van gelouterde acteurs. Wat hun spel bijzonder maakt is
dat je mensen met een geschiedenis bezig ziet. Deze spelers gebruiken hun levens- en toneelervaring om elkaar alle hoeken van het toneel te laten zien. Bij elkaar een verrukkelijk ensemble…”

De Stentor: “…Toneelgroep Dorst is met haar eigenzinnige keuze voor nieuw Nederlands repertoire een aanwinst voor het theater…”

Leeuwarder Courant: “…toneelgroep Dorst bewijst dat een klein gezelschap tot grote daden in staat is…”

Kaartverkoop
Coco Chanel Revisited door Toneelgroep Dorst is op zaterdag 15 december te zien in Warenar. Het begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 20 en zijn te reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van theater Warenar.

Tags

ChanelWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top