Skip to content

WZK houdt ook 1 minuut stilte voor de overleden grensrechter

10 december 20123 minute read

Wassenaar – Bij alle waterpolowedstrijden werd er 1 minuut stil gestaan bij het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Indrukwekkend hoe ook de waterpolosport hiervan ontdaan was.

Heren 1
Heren 1 speelde dit weekend tegen OZV 1. Na de monster zege van vorige week in de beker, hebben de heren van WZK een warm bad verdiend. Het leek er op of er door stroop werd gezwommen. De enige twee spelers die helemaal in hun element waren, waren de keepers. Het eerste part bezat nog wat snelheid wat resulteerde in een stand van 1-3. In het tweede part sloeg de warmte al toe (0-2). Na de wisseling en de iets langere pauze leefde het spel weer wat op, resultaat 2-5. De wedstrijd was al gespeeld en WZK heeft in het laatste part nog iets gedaan aan hun doel- gemiddelde.(1-4) Eind uitslag 4-14.

De meisjes
Het meisjesteam van WZK/AZL speelde tegen OZV uit Harmelen. Na een prima start opende Danique Hoogenboom direct in de 1e minuut de score voor WZK. Helaas duurde de voorsprong niet al te lang en OVZ scoorde de gelijkmaker. Met een doelpunt van Julia van der Graaf nam WZK weer de leiding en het werd 2-1. In de 2e periode wist Leonie Haasnoot, die prima keeperswerk verrichte, de score laag te houden en eindigde de periode met 2-3 achterstand. De vierde periode kwam WZK nog een keer terug met een mooi doelpunt van Caroline Verboog die de stand naar 3-5 bracht. Helaas kwam kort daarna de beslissende treffer van OZV en de eindstand van de wedstrijd was bepaald 3-6.

Heren 2
WZK heren 2 nam het op tegen De Plas 1. In de eerste periode speelde WZK degelijk. Met veel spelers in de break was het uiteindelijk Stefan die voor 0-1 zorgde. In de tweede periode kreeg WZK twee manmeer mee. Deze werden na lang rondspelen benut door Bas en Eelco. Het concentreren op de verdedigen werkte goed. Vlak voor het verstrijken van de tijd besloot Menno niet voor eigen succes te gaan en Leo nog een maal aan te spelen. Op 2 seconden voor tijd scoorde Leo vanaf midvoor: 2-6. Via Rémon en Bas kwam de bal bij Menno. Hij taterde zijn tweede van de avond binnen en zorgde voor de eindstand: 3-8. Zo won WZK heren 2.

Dames 2
Dames 2 speelde een degelijke wedstrijd. Eindelijk wisten zij weer te winnen. Annika den Dulk (5x) en Margriet Spek (3x) wisten te scoren. Het was Julia van der Graaf die haar doelpuntje bij de dames mee wist te pikken. Dames 2 wist met 9-1 te winnen.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top