Skip to content

Brugklasleerlingen aan de slag voor Stichting Pimp my Village

13 december 20122 minute read

Wassenaar – Het RLW wil alle leerlingen bewust maken van het belang om anderen te helpen.In het kader hiervan doen alle brugklasleerlingen vandaag (donderdag 13 december 2012) mee aan een project voor de stichting Pimp my Village.

Pimp my Village is opgericht door Georgina Kwakye, oud-leerlinge van het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Het doel van Pimp my Village is om ontwikkelingsprojecten van migranten in hun land van herkomst te ondersteunen. Deze stichting zorgt o.a. voor de verbetering in de voorzieningen voor het onderwijs en de zorg in Ghana. Op het RLW wordt ieder jaar geld voor ‘Pimp my Village’ ingezameld.

Georgina Kwakye werd geïnspireerd door haar vader, Lawrence Kofi Bediako Kwakye (geboren in Biemso, Ghana). Georgina’s vader is ruim 65 jaar geleden geboren in Biemso, een klein dorpje in Ghana. Hoewel hij lang geleden uit Ghana vertrok om in o.a. Duitsland en Hongarije te gaan werken als hartchirurg, bleef hij altijd betrokken bij de ontwikkeling van Ghana. Zijn ontwikkelingswerk in Ghana inspireerde Georgina en zodoende richtte zij de Stichting Ghanasi op. Uit deze stichting ontstond Pimp my Village.

Het was Georgina tijdens haar werk met Ghanasi opgevallen dat de Westers- Ghanese visie die haar vader bij de ontwikkelingsprojecten in zijn geboortedorp heeft gebruikt erg effectief zijn. Dr. Kwakye kon de bevolking uit het dorp goed uitleggen wat er ging gebeuren en ze vertrouwden hem, omdat hij daar vandaan kwam. Het is een hele mooie vorm van ‘Hulp van Binnenuit’. Om deze reden zijn zij op zoek te gegaan naar andere migrantenorganisaties om mee te gaan samenwerken. Deze nieuwe visie was het begin van de Pimp My Village Foundation.

Vanavond zullen de brugklasleerlingen tijdens de kerstviering, waarbij alle ouders van brugklasleerlingen uitgenodigd zijn, geld inzamelen voor twee projecten. Een project zit in Akplabanya (Ghana) met als doel boeken te verzamelen voor een bibliotheek. Het andere project is een scholarship voor de leerling Lawrence Osei Tutu ook in Ghana, maar dan in Kumasi. Deze leerling wordt al een aantal jaren door het Rijnlands gesteund.

Tags

Pimp my VillageRLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top