Skip to content

Wilt u een avondje onbezorgd uit in de Rijswijkse Schouwburg op 31 januari?

13 december 20123 minute read

Wassenaar – Dan nu tot 30 december reserveren bij het Nut voor de toneelkomedie: Shirley Valentine, toneelmonoloog door Ellen Pieters over een Engelse huisvrouw die uit haar knellende banden springt en avonturen in Griekenland beleeft.

De toneelmonoloog is een van de meest pure theatervormen. Alles hangt af van die ene persoon op het toneel. Elke gebaar, elke stembuiging, elke rustpauze, elke beweging telt. Alle concentratie is gericht op die ene toneelspeler, die het publiek met humor en ernst langs wegen van verbazing, verrassing en ontroering leidt. Iedereen die van romantiek houdt wordt in het verhaal als het ware meegezogen. Een prachtkans voor diegenen die als amateur spelers zo’n monoloog weten te waarderen. Zij weten als geen ander hoe moeilijk het is en hoe belangrijk een aandachtig luisterend publiek kan zijn.

Ellen Pieters heeft in haar carrière ruimschoots bewezen tegen zo’n taak opgewassen te zijn. Recentelijk scoorde zij hoog in de rol van Mary Servaes, de zangeres zonder naam. En met een ijzersterke tekst als die van Shirley Valentine kunnen we een heerlijke voorstelling verwachten. Leden betalen € 23,50 p.p. en voor hun Introducés € 26,50 p.p.

Vervoer van huis-theater-huis kan het Nut voor u regelen voor € 16,50 p.p. alleen vanuit Wassenaar. Boeken kunt u via het formulier van het Nut (zie Cultuur Informatie Punt bij de Bibliotheek) of via de website www.wassenaar.nl. en tegelijk een incasso machtiging afgeven om het verschuldigde bedrag door het Nut te laten incasseren.

Tevens Opera Light: operette door zwaargewichten op zaterdagavond 2 februari in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Boeking is mogelijk tot 1 januari a.s. Het Nut heeft deze operette avond voor haar leden geselecteerd omdat er af en toe vraag is naar een lichtvoetiger muzikaal genre dan opera.

U hoort aria’s en duetten uit operettes en musicals van Cole Porter, Gershwin, Loewe. Léhar, Kálmán, Delibes en Stolz, liederen van Viardot en Ravel.
Dit repertoire wordt vertolkt door twee bekende operazangers, Judith van Wanroij en André Morsch, beiden gelauwerd met internationale prijzen. Aan de piano: David Bollen. Zij zullen een theatraal concert ten gehore brengen en nemen dit lichtere genre even serieus als opera. De Belgische acteur/regisseur Sébastien Dutrieux maakt van dit alles een sprankelende voorstelling.

Kaarten voor resp. 26,50 en 29,50 euro p.p. en evt. vervoer naar Den Haag v.v. voor 15,50 euro p.p. vanuit Wassenaar. U kunt via de website www.nutwassenaar.nl boeken, een incassomachtiging voor betaling afgeven en lid worden. Voor het hele jaar 2013 kost het lidmaatschap 20,00 euro per huisadres.

Voor evt.nadere informatie over beide evenementen kunt u bellen met 06 38 55 61 32

Tags

NutSchouwburgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top