Skip to content

Kerstfeest in de Jozef

17 december 20123 minute read

Wassenaar – Velen zijn aan het voorbereiden om de Kerstdagen tot een feest te maken. Niet alleen in de winkels – waar alles schittert en blinkt; buiten, waar de kerstverlichting de donkere nacht opfleurt; ook in de Sint Jozefkerk wordt er gewerkt.

De bloemversiergroep overlegt en maakt plannen, om straks een feestelijk versierde Kerstkerk te laten zien. De koren repeteren de liederen om de vieringen op te luisteren. De voorgangers zijn afgesproken en bereiden de viering – en de preek! – voor. De kosters weten wat zij moeten doen (alle deuren van het slot!) als er veel mensen in de kerk zijn. De poetsgroep laat de kerk blinken! De pastoriegastvrouwen en -gastheren schenken liters koffie, om allen die op adem moeten komen een ogenblikje rust te gunnen. In de scholen wordt geoefend om de kerstvieringen zo mooi mogelijk te laten verlopen.

Woensdag 19 december komt om 18.00 uur de Sint Jan Baptistschool Kerstfeest vieren. De kinderen zorgen voor het Kerstspel, en het schoolorkest treedt op. Donderdag 20 december is zoals ieder jaar gereserveerd voor het Adelbertcollege. Overdag repetities en vieringen voor onderbouw en bovenbouw, ‘s avonds, aanvang 19.00 uur, begint de Kerstviering. Een koor van jonge mensen, een orkest, bij elkaar (koor en orkest) ongeveer zestig jonge mensen. En een bijzondere actie want er komt een grote waterbak in de kerk te staan. Komt u maar kijken, het wordt een feest! Vrijdagochtend om 08.45 uur verwelkomen wij de Sint Jozefschool in de gelijknamige kerk! Ook deze kinderen hebben alles voorbereid en zetten hun beste beentje voor om er een mooie kerstviering van te maken. De ouders kijken met liefde en plezier naar het optreden van hun kinderen. De leerkrachten hebben eer van hun werk.

Na de Vierde Adventszondag gaat de Bloemversiergroep de kerk onder handen nemen. Maandag 24 december, Kerstavond, is er een Kleuterviering, aanvang 17.00 uur. Ouders, grootouders, met de allerkleinsten, zijn van harte welkom. Om 19.00 uur begint de Herdertjesviering, voor gezinnen met kinderen in de schoolgaande (basisschool) leeftijd. Er is een ad-hoc kinderkoor dat van zich laat horen. Kom je ook zingen in het nieuwe jaar?

De Plechtige Nachtmis begint om 21.30 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door de Magnificat Cantorij onder leiding van Rien Calis. Eerste Kerstdag is ‘s morgens om half tien de feestelijke Dagmis van Kerstmis. Het middenkoor The New Voices zingt, onder leiding van Claudia Berman. Aan de piano: Emmy van der Wilk, drums: Martin Bonnet. De opbrengst van de Kerstcollecte is bestemd voor het Liliane Fonds. Een instelling die zorg draagt voor gehandicapte kinderen in de Derde Wereld. Deze kinderen krijgen vanuit dit fonds hulpmiddelen en / of protheses.

Om half twee, ook op de Eerste Kerstdag, is in de Sint Jozefkerk het ”Kindje Wiegen”, gezamenlijk voor de Sint Willibrordusparochie en de Sint Jozefparochie. Als u toch een frisse neus wilt halen kom dan even kijken. Het is een genoegen al die kleine kinderen bij de Kerststal hun ”O Denneboom” te horen zingen! De gezamenlijke viering op Tweede Kerstdag vindt plaats in De Goede Herderkerk, 11u.

Voelt u zich welkom om één, of meerdere, van de boven beschreven vieringen te komen bijwonen. U bent van harte uitgenodigd.

Emmy van der Wilk

Tags

KerstfeestSint JozefkerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top