Skip to content

Prof. Joop van den Berg informateur Wassenaar

17 december 201239 second read

Wassenaar – Professor Joop van den Berg heeft ingestemd met het verzoek om als informateur op treden in Wassenaar. De opdracht aan de heer Van den Berg is om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een zo breed mogelijk gedragen stabiele coalitie. Hedenochtend is hij met zijn werkzaamheden gestart.

Voorzitter van de grootste gemeenteraadsfractie mevrouw Anouk van Eekelen (VVD) heeft op verzoek van burgemeester Jan Hoekema de afgelopen dagen een inventarisatieronde gehouden onder de fractievoorzitters uit de Wassenaarse gemeenteraad. Zij heeft daaruit geconcludeerd dat er het meeste draagvlak is voor een onafhankelijk informateur in de persoon van de heer Joop van den Berg om de mogelijkheden voor een zo breed mogelijk gedragen stabiele coalitie te onderzoeken. Prof. Joop van den Berg is ondermeer oud-senator (PvdA) en hoogleraar parlementaire geschiedenis.

Tags

BestuurscrisisInformateurWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top