Skip to content

Stichting Muziek In Huis organiseert kerstconcert in SWZ Willibrord

17 december 20122 minute read

Wassenaar – Op woensdag 19 december 2012, om 14.30 uur, vindt in SWZ Willibrord, Poortlaan 20 te Wassenaar een Kerstconcert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd. Het ensemble Beeldend Barok, bestaande uit Mimi Mitchell – barokviool, Christina Edelen – klavecimbel, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met volksmuziek en klassieke muziek van componisten als Couperin, Sweelinck en Händel. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Christina Edelen en Mimi Mitchell zijn twee Amerikaanse oude muziek specialisten, die elkaar in Nederland hebben ontmoet. Christina Edelen is een veelzijdig musicus: zij speelt naast klavecimbel ook concerten op orgel, clavichord, fortepiano en de moderne piano, als solist en kamermusicus. Mimi Mitchell speelt als violiste met diverse vooraanstaande oude muziekensembles in Nederland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Christina en Mimi hebben een duo gevormd en treden met veel succes in Europa en hun geboorteland Amerika op.

Kenmerkend voor hun programma’s is ‘het leuke verhaal’. Met hun uitgebreide opleidingen op verschillende topuniversiteiten en conservatoria, kunnen Christina en Mimi gevarieerde thema’s tot leven brengen voor hun publiek. Met korte toespraakjes en sprankelende voorbeelden, geeft Beeldend Barok hun publiek nieuwe inzichten en maakt oude muziek springlevend. Christina en Mimi maken een keuze uit het immense repertoire uit de barokke en klassieke perioden, van bekende werken van Bach en Mozart tot onbekende juwelen. De musici spelen op bijzondere instrumenten uit de tijd van de muziek zelf.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. In 2011 telde de stichting ruim 32.000 luisteraars op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.

Najaar 2012 geeft SMIH haar 6.000-ste concert. De SMIH concerten worden mede mogelijk gemaakt door SWZ, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, SNS REAAL Fonds, Sint Laurensfonds (Rotterdam), en particuliere donateurs.

Vrije toegang. Prijs voor koffie/thee in de pauze bij dit arrangement bedraagt € 2,50. Voor vervoer kunt u contact opnemen met de receptie van SWZ Wililbrord 0705123200

Meer informatie over SMIH, haar musici en de volledige concertagenda vindt u op www.stichtingmuziekinhuis.nl of www.smih.nl

Tags

SMIHSWZWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top