Skip to content

WZK heren 2 gaat fel van start

17 december 20123 minute read

Wassenaar – Heren 2 speelde dit weekend tegen DSZ. Coach Floris hamerde op een fel begin. Dat felle begin kwam er ook. Maurice Swillens ontfutselde langs de kant de bal van de tegenstander en kon deze eenvoudig meegeven aan de voorbij razende Rémon de Jong. Vrij voor de keeper faalde hij niet: 1-0.

In de tweede periode wilde WZK doorgaan met scoren. In eerste instantie lukte dat ook. Eelco Parrel scoorde uit een manmeer met een bekeken schot over het hoofd van de keeper. Aan het einde wist DSZ toch nog een keer te scoren. Zo stond het halverwege 6-2. Een veel betere tussenstand dan in de uitwedstrijd. In de derde periode gebeurde er lange niets. Vervolgens wist Maurice twee keer in een minuut te scoren. Eerst beloonde hij een snelle break met veel spelers met een boogbal werd het 7-3. Daarna wist Menno van Valderen Maurice snel te vinden, nadat zijn verdediger uit het veld was gestuurd en van dichtbij werd het 8-3. In de laatste periode wist WZK wel weer de nul te houden. Zelf scoorde het wel.

Het slotakkoord was weer voor Rémon. Waar de keeper van DSZ dacht te anticiperen op de vrijliggende Stefan, kon Rémon eenvoudig de bal in het lege doel schieten: 12-4. Heren 2 heeft 12 competitiewedstrijden en 1 bekerwedstrijd gespeeld en alles gewonnen.

De meisjes
De meisjes speelde tegen ZVVS. De meiden begonnen heel fanatiek, maar kwamen met 1-0 achter. Dankzij een uitstekende redding van doelvrouw Leonie Haasnoot bleef het daarbij. In de tweede periode scoorde Julia van der Graaf met een uitstekend doelpunt de gelijkmaker en de wedstrijd was weer open. Helaas werd de sfeer wat grimmiger en eindige de wedstrijd met een verlies, 4-1.

Dames 2
Dames 2 speelde in Leiden tegen ZVL. De dames misten een hoop speelsters waardoor zij een beroep moesten doen op twee jeugdspeelsters. Deze meiden hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld, net als de rest van het team. Het spel ging lang gelijk op, maar Silvia Remmerswaal wist te scoren, 0-1. Door een manmindersituatie wist ZVL gelijk te maken. Het stond vervolgens erg lang 1-1. Het spel ging op en neer en Marjan Smits wist wederom de ballen uit haar net te houden. Het is Inge Conradi die door een vrije worp de 1-2 weet te maken. Het is uiteindelijk ZVL dat aan het langste eind trekt. De dames van WZK hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld met goed overzicht en prima spel.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top