Skip to content

KBO Kerstviering zindert…

19 december 20124 minute read

Wassenaar – Er was op een volle bak gerekend en die was er dan ook. Meer dan dat zelfs. Helaas moesten enkelen teleur worden gesteld maar vol is echt vol. De KBO had deze middag dan ook veel te bieden.

Een prachtige mooie mis opgedragen door pastoor Hagen die in de hoek van de zaal zich hulde in een purper kazuifel dat mooi paste in de rood/witte uitvoering van de fraai versierde zaal van het buurtcentrum Oostdorp. Hij sprak in zijn preek over het evangelie volgens Matteüs over de 14 geslachten. In al die geslachten is wat aan de hand geweest. Met 14 geslachten geeft Matteüs aan, dat God een gezin heeft en Jezus in gewone mensengeschiedenis staat. Ook gaf hij aan, dat we nog geen Kerst vieren, we zitten immers in de adventstijd. Het is spanning vasthouden, het komt dichterbij. Je viert geen kraamfeest voor de geboorte, aldus Hagen, geen nieuwjaarsfeest voor het nieuwe jaar. De koningen uit de kerststal staan in de ene hoek van de kamer. De herders nog een beetje verder, het kindje ligt nog in de la en met Kerst mag de la open…

Tijdens de mis werd er gecollecteerd. Daar had waarschijnlijk niemand op gerekend. Het is voor een goed doel, aldus penningmeester vd Meer die de taken van de voorzitter Jacques Ruygrok met verve overnam. Verder deelde hij mee, dat het bestuur van de KBO unaniem beslist had, dat de opbrengst verdubbeld zou worden en dat het goede doel de Voedselbank Wassenaar betrof.

Maar eerst was het de beurt aan het muziektheateratelier Claudia Berman en leden van de musical Maria. Het werd ook een soort musical. Claudia vertelde in haar opening, dat zij vandaag een soort kerstverhaal brengen en legde uit waar in het kerstverhaal het lied in paste.

En we beginnen dit jaar eens met de moeder, een eenvoudige jongedame, die spelend met haar vriendinnen geraakt wordt door een stem die tot haar spreekt. Het koor begon ook met de mooie melodie Te Lourdes op de bergen. Er zouden deze middag nog vele mooie melodieën volgen zoals Stabat Mater en Bethlehem. Kortom het koor speelde een gedurfde combinatie van voordracht en zang. Soms was het ook angstvallig stil waardoor het meerstemmige goed tot haar recht kwam. De zaal applaudisseerde maar zinderde ondertussen van de spanning. Intussen waren er drie personen van de Voedselbank Wassenaar gearriveerd. Hoeveel zou er opgehaald zijn? Er was, aldus vd Meer, tijdens de H.Mis een bedrag opgehaald van ruim 370,- euro hetgeen door de KBO wordt verdubbeld zodat de Voedselbak Wassenaar een bedrag van 750,- euro in ontvangst mag nemen. De woordvoerder van de Voedselbank, Herman de Bruijn, vond het een welkome en zeer aangename verrassing waardoor ons werk, aldus Herman, zelfs na de Kerstmis gelukkig nog doorgang kan vinden. Wij zijn bijzonder beduusd van de vrijgevigheid van de KBO leden’. Ook in bestuur was bijzonder veel waardering voor de opbrengt van de spontaan gehouden collectie. Intussen waren de garnalen al gearriveerd en kon een ieder zich tegoed doen aan de cocktail. Niet veel later was het tijd voor het hoofdmenu, dat door het bestuur werd uitgeserveerd: rijst/aardappelpuree/boeuf bourgignon/haricoverts met spek. Zelfs de meester van dit geheel, Henk van ‘t Slot de keurslaqer, kwam persoonlijk langs om te controleren of alles naar wens was en schroomde niet zelf achter de serveertafel plaats te nemen.

Vervolgens gaf secretaris Peter Knijnenburg aan de aanwezigen mee, dat hij een beste vriendin heeft die later een rollator bleek te zijn. Vervolgens gaf hij aan, dat met ons senioren niets aan de hand is ‘wij zijn nog fantastisch, op het eerste gezicht’ hield hij de aanwezigen voor.

Intussen was het er nog een heerlijke koude surprise in de vorm van twee soorten ijs met vruchten. De loterij moest nog als laatste worden gehouden maar iedereen was al vol van het hele gebeuren. Dat de hoofdprijs tenslotte ging naar de 86-jarige rector de Vette paste helemaal in dit adventsgebeuren hoewel ieder deze rijk gevulde mand zelf wel wilde winnen.

Tenslotte nog heel veel dank aan de bij-Bus en de rolstoelbus van SWZ.

Tags

KBOKerstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top