Skip to content

Vier vriendinnen zetten zich in voor goede doel

19 december 20122 minute read

Wassenaar – Traditioneel is de periode voor Kerstmis een periode waarin we stil staan bij anderen, dat we nadenken over wat we voor anderen kunnen doen. Ook dit jaar hebben de DJ’s van 3FM zich weer in het Glazen Huis laten opsluiten om geld in te zamelen t.b.v. een ‘stille ramp’.

Gelukkig zijn er genoeg mensen die niet alleen rond kerst stilstaan bij het lot van anderen. Neem nou de vriendinnen Willemijn, Imke, Emma en Mex (allen zitten ze in groep 8 van de Nutsschool). In 2010 zamelden zij geld in voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti en en en ook dit jaar kwamen deze meisjes in actie.

Het goede doel waar zij statiegeldflessen voor inzamelden, cupcakes, boerencakes en koekjes voor bakten, was Stichting Dierenlot. Stichting Dierenlot helpt andere goede doelen die zich inzetten voor dierenwelzijn.

Dankzij een reclamespotje op televisie werden Willemijn, Imke, Emma en Mex zich bewust van deze stichting en bedachten dat zij graag ook iets voor dieren in nood wilden doen, want: “We willen dat iedereen een beter leven krijgt. Dat geldt zowel voor dieren als voor mensen.”

In drie weken tijd haalden ze €82,95 op.

De vier vriendinnen hebben nog voldoende goede doelen op hun lijstje staan en kunnen nog jaren vooruit met hun acties. Een greep uit hun lijstje:

– Save the children’s
– Orange baby’s
– Stop aids now!
– Kika
– Hulphond

We wensen Willemijn, Imke, Emma en Mex veel succes en we hopen dat onze lezers ook een project onder hun hoede zullen nemen. Zowel dicht bij huis als ver weg zijn er voldoende goede doelen te vinden….

Tags

DierenlotGoede doelWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top