Skip to content

Studiekring lanceert de huiswerktest

20 december 201258 second read

Wassenaar – Studiekring daagt leerlingen uit een speciaal ontwikkelde huiswerktest te maken om er zo achter te komen welk huiswerktype ze zijn. Door de vragen in te vullen worden leerlingen aangespoord na te denken over hun leergewoontes. Via de uitgebreide antwoorden, worden meteen nuttige tips meegegeven op het gebied van competentie, leeromgeving en zelfstandigheid.

Terwijl ouders zich steeds meer betrokken voelen bij het schoolwerk van hun puber, heerst er onder leerlingen nog steeds een taboe rond het thema ‘huiswerk’. Studiekring merkt bijvoorbeeld dat er maar weinig leerlingen op sociale media durven te roepen dat huiswerkbegeleiding uiteindelijk gunstig voor ze uitpakt. In anonieme enquêtes daarentegen beoordelen 422 leerlingen de sfeer tijdens de huiswerkbegeleiding wel gemiddeld met een 7,5. Studiekring nodigt alle leerlingen in Nederland daarom uit de huiswerktest in te vullen en de uitslag te bespreken met hun ouder of een leerlingbegeleider bij de Studiekringvestiging in de buurt. Degenen die het aandurven kunnen hun uitslag delen op Facebook of Twitter.

De test kan als middel gebruikt worden om het thema huiswerk op een leuke manier bespreekbaar te maken thuis en op school. Leerlingen kunnen direct starten met het invullen van de huiswerktest via www.studiekring.nl/huiswerktest.

Tags

HuiswerktestStudiekringWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top