Skip to content

Goed voornemen? Doe iets voor een ander. Word Buddy!

27 december 20122 minute read

Wassenaar – Het is de tijd van goede voornemens. Wie het niet alleen bij woorden wil laten maar dit ook in daden wil uitdrukken wordt van harte uitgenodigd om buddy te worden. Een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie, misschien wel in uw eigen buurt!

De rol van een buddy
Als gekwalificeerde vrijwilliger wordt u ingezet bij mensen (cliënten) die ernstig ziek zijn en moeite hebben met het verwerkingsproces van hun ziekte (= Buddyzorg). Maar we bieden ook ondersteuning aan mensen die zich eenzaam voelen en/of het gevoel hebben er alleen voor te staan (project 2tegen1zaamheid). Heel bijzonder is ook ons nieuwe project ter ondersteuning van mensen die in een vroeg stadium van dementie verkeren en hun mantelzorger(s). Kortom een rijk aanbod aan mogelijkheden in een rechtstreeks 1 op 1 contact.

Een luisterend oor bieden, er zijn, open staan voor contact en/of het ondernemen van activiteiten met het maatje (zoals een cliënt genoemd wordt) zijn enkele voorbeelden binnen het buddyschap.

Voordelen Buddyschap
Het buddyschap levert naast praktische voordelen (o.a. onkostenvergoeding, gratis basiscursus en Vrijwilligerspas met forse uitgaanskortingen) ook veel immateriële voordelen op. Zo kunt u het buddyschap flexibel inhoud geven. Wij vragen de inzet gedurende 2 tot 4 uur per week op een, na overleg met de cliënt, vast te stellen moment. Kortom u kunt zelf bepalen wanneer u uw tijd wil delen!

In januari en februari starten er weer nieuwe cursussen voor het buddyschap. De cursisten die reeds buddy zijn geworden waren enthousiast na de cursus. Een reactie van één van de cursisten:

Ik had vooraf het idee dat het allemaal loodzwaar zou zijn, heel ernstig en serieus. Maar dankzij de medecursisten en de begeleider(s) was het allemaal heel ontspannen en leuk. Ik heb ook enorm gelachen. Er was een hechte band met elkaar. Ik ben inmiddels gekoppeld en ontvang heel veel dankbaarheid en warmte van m’n maatje. Geweldig!

Voorwaarden Buddyschap
– Minimaal 21 jaar.
– 2-4 uur per week tijd (ochtend, middag en/of avond; ook in het weekend mogelijk).
– Eigen leven redelijk op orde.
– Levenservaring.
– Niet (ver)oordelend.

Los u goede voornemen voor 2013 snel in en wordt Buddy! Doe iets voor een ander en bel: 070-3649500 of kijk op www.buddynetwerk.nl

Tags

BuddyVrijwilligerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top