Skip to content

Politie traceert automobilist met hoge belastingschuld

30 december 20122 minute read

Wassenaar – De politie in Wassenaar surveilleerde vrijdag 28 december met een ANPR-voertuig in de gemeente. Dankzij de ANPR werd een automobilist getraceerd die nog een grote belastingschuld had openstaan. Verder bleek de apk keuring verlopen te zijn van de auto en werd de bestuurder gezocht door de politie omdat hij nog ruim 3000 aan boetes had openstaan.

De betrokken persoon betaalde direct zijn boetes aan het bureau en mocht daarna zijn weg weer vervolgen. De douane nam de auto van de bestuurder in beslag omdat zijn belastingschuld niet direct kon worden voldaan.

Betaal op tijd!
De politie in Wassenaar zal de komende periode vaker surveillances uitvoeren met een ANPR-voertuig. Heeft u nog boetes openstaan en wilt u voorkomen onverwachts aangehouden te worden, betaal u boete dan aan het politiebureau.

ANPR
ANPR is een computer met een gespecialiseerd softwareprogramma en een daaraan gekoppelde videocamera, die kentekens van passerende voertuigen scant, vastlegt en herkent aan de hand van gekoppelde kentekenbestanden die in het systeem zijn aangebracht. Met deze apparatuur is het mogelijk om kentekens te scannen en te vergelijken met vooraf geuploade hotlisten. Met de kentekens die op deze hotlisten voorkomen is iets “mis”. Door opvolging te geven aan een “hit” kan het voertuig worden staandegehouden en de bestuurder worden onderworpen aan een onderzoek. Ook kunnen kentekenbestanden van andere instanties zoals de Belastingdienst en de Douane geladen worden in het systeem.

Tags

ANPRPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top