Geen promotie voor Blauw-Zwart

29 mei 20123 minute read

Wassenaar – Door de nederlaag van vorige week, thuis tegen Alphia, had de formatie UTS Van der Geest & UTS Abbink zich in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Daar kwam deze zaterdag bij dat maar liefst zeven spelers niet beschikbaar waren wegens blessures, schorsingen of andere verplichtingen. Promoveren leek een hopeloze opgave.

Dat lukte dan ook niet, maar de meegereisde Wassenaarse supporters zagen toch een aardige wedstrijd, waarin de Blauw-Zwarten zich tot 20 minuten voor tijd uitstekend verweerden. Met een nieuwe doelman (Bobby Jalhay), de harde wind tegen en met Sam Ruygrok, Mark Hogenboom en Jorick Voogel als nieuwelingen in de ploeg, kwam Blauw-Zwart onmiddellijk onder druk. Al in de 2e minuut belandde de bal, na een foutje in de verdediging, via Bobby Jalhay op de lat. Direct daarna kon hij ternauwernood een doelpunt voorkomen. Hij was in ieder geval snel bij de les.
BSC’68 bleef komen, maar de Blauw-Zwarte verdediging, waarin debutant Sam Ruygrok een prima partij speelde, hield stand. Pas na een kwartier kwamen de Blauw-Zwarten onder de druk vandaan. Al snel bleek de Benthuizense verdediging niet van beton. Vooral over links kwam de formatie UTS Van der Geest & UTS Abbink er regelmatig goed uit. Dat leidde in de 17e minuut tot de eerste grote kans voor Mark Hogenboom. Hij schrok ervan en dan lukt het meestal niet. In de 40e minuut kwam Blauw-Zwart goed weg. Een geplaatst schot van binnen het strafschopgebied belandde op de binnenkant van de paal. De mooiste kans van de eerste helft was voor de Wassenaarders. Een door Jorrick Voogel uitstekend opgezette aanval bracht Michel Thijssen in een zeer kansrijke positie alleen voor de keeper. Hij schoot te zacht in, waardoor de doelman van BSC’68 kon redden. Zo zie je maar weer, de Benthuizenaren mistten kans naar kans, maar voor hetzelfde geld staan de Blauw Zwarten bij rust met 0-1 voor.

Na de rust verving Lars Leget de geblesseerde Sam Ruygrok. Dat bleef niet onopgemerkt. Na 3 seconden had hij al een gele kaart te pakken. Je kan het maar gehad hebben. De warmte ging in de tweede helft een rol spelen. Het eerste kwartier was gezapig. Tot de 17e minuut. Sander van Kuijen, die overigens een sterke wedstrijd speelde, verslikte zich in een tegenstander, links in de hoek van het veld. Die had direct vrij spel en speelde dat effectief uit (1-0). De ban was daarmee gebroken. Toen Diederik Heineken 2 minuten later een gele kaart ontving, daartegen protesteerde en de scheidsrechter een duw gaf en dus ook een rode kaart kreeg, was het gedaan. Vlak daarna een penalty tegen, na het vloeren van een doorgebroken speler, en de 2-0 was een feit. Twee jonge spelers, Wilmar van der Ham en Stuart Hooymans, mochten vervolgens nog wat ervaring opdoen. De 3-0 , een minuut voor tijd, was voor de Blauw-Zwarten een formaliteit, maar voor BSC’68 een belangrijk doelpunt. Zij blijven in de derde klasse als zij minimaal gelijkspelen tegen Alphia.

Voor de formatie UTS Van der Geest & UTS Abbink zit het erop. Eerlijk is eerlijk, DWO was de sterkste ploeg dit seizoen. Verder kan je analyseren tot je een ons weegt. De Blauw- Zwarten hadden gewoon in de tweede helft van de competitie moeite met het benutten van de kansen, en de verdediging liet op cruciale momenten een steekje vallen. En dan redt je het net niet. Volgend jaar beter.