WZK zet goede prestatie neer bij 100 meter wisselslagwedstrijd

17 september 20122 minute read

Wassenaar – Dit weekeinde was de eerste KRING wedstrijd van het seizoen. Deze zou eigenlijk gehouden worden in het nieuwe 50 meter bad in Ypenburg, echter was het bad nog niet klaar voor gebruik en werd er i.p.v. deze spectaculaire wedstrijd als vervanging de oude 100 meter wisselslag uit de kast gehaald. Deze werd gezwommen in zwembad Maesemunde in ‘s-Gravenzande.

Bij deze wedstrijd zwemmen alle zwemmers 100 meter wisselslag. De verenigingen kunnen zo punten verzamelen en de vereniging met de meeste punten krijgt een mooie beker. WZK ging goed van start met Daniël Pronk, hij wist een mooie derde plaats in de wacht te slepen Cathelijn Bogers wist met haar tijd van 1.34.68 maar liefst twaalf seconden van haar Pr af te zwemmen. Klara Hornell en Carson Gentry wisten het zilver in de wacht te slepen en Cameron Taylor en Moira Loechteken verbeterden hun tijden met wel acht seconden. Phoebe Wharton zette een mooie 1.40.99 op de klok. Paul McKenzie, Ingeborg Efdée en Megan Albon grepen net naast de medailles zij behaalden een mooie vierde plaats. Zilver was er voor Lara Clucas en brons voor Kristiann Koris. Astrid Haitsma verbeterde haar tijd met zes seconden en Michelle Bellekom wist met een ruime voorsprong het goud in de wacht te slepen. Grace Yano zette een mooie 1.37.67 op de klok en Annika Alle verbeterde haar tijd met wel acht seconden. Zilver was er ook voor Marina Welsh en Hugo Duphorn en brons voor Natasha Manzoni en Tamara Hoogenboom.

In het totaal klassement is WZK op de derde plaatst geëindigd, ZV Westland Dijkglas werd eerste en WVZ wist met maar één puntje meer dan WZK de tweede plaats te veroveren. Vierde werd D’Elft, een vijfde positie was voor DSZ, Albion werd zesde en de Vliet eindigde op de zevende plaats.