Dames 1 HGC – Push : 1 – 0

2 oktober 20123 minute read

Wassenaar – Het resultaat is er, maar we zijn er nog lang niet… Zoals de omroeper van HGC voorafgaand aan deze wedstrijd duidelijk liet weten; deze wedstrijd gaat erom. Winnen betekent aansluiting bij de bovenste twee, gelijkspelen zou ons niks opleveren en verliezen, dat was gewoon geen optie. Beide teams zullen vol voor de winst willen gaan en beide teams weten wat er op het spel staat: die fel begeerde 2deplek!

De wedstrijd gaat wat rommelig van start en Push neemt zomaar het heft in handen. Ze krijgen een aantal corners die wij (lees: Shellie) gelukkig weten te keren. Push blijft aandringen, maar door een mooie aanval van onze kant weten wij eindelijk ook een corner te pakken. Soof haalt genadeloos uit en de 1-0 is een feit. Push krijgt d.m.v. een aantal corners kans op de gelijkmaker, maar die blijft voorlopig nog even uit. Met een minimale voorsprong gaan wij de rust in.

Tijdens de rustbespreking is er 1 ding duidelijk: het spel moet beter! Vol goede moed stappen wij de 2dehelft het veld op, we gaan de strijd beginnen met 1 mannetje minder op het veld. Minou is met een gele kaart naar het strafbankje verbannen. Ondanks het ondertal weten we ons goed te redden en de weg naar de goal aardig dicht te houden. Echter gaat ons dit “zo goed” af, dat er wordt besloten nog 2 meiden naar het strafbankje te begeleiden, waardoor wij met 9 meiden de klus moeten klaren (Minou is inmiddels wel weer terug). Push krijgt wederom wat kansjes door een tweetal strafcorners en wat ballen die lukraak door de cirkel vliegen. Gelukkig staat er steeds niemand op de juiste plek en weten wij ook zonder G en Bies de stand op 1-0 te houden. Het is vechten voor iedere meter en het spel speelt zich dan ook vooral tussen de 23 – meterlijnen af. Het spel is spannend, maar tot grote kansen leidt het voor beide teams niet. Na een extra lange tweede helft is daar dan eindelijk het verlossende fluitsignaal. De 3 punten blijven op de Roggewoning en de tweede plaats is een feit, denken we op dat moment nog. Maar wat blijkt: Groningen verliest van Ring Pass en op doelsaldo bereiken wij daardoor de 1steplek in poule C.

Volgende week wacht ons Ring Pass en we zijn gewaarschuwd: Ring Pass blijft knokken tot de laatste minuut, want in die laatste minuut hebben ze Groningen weten te verslaan. En wij hebben tegen Push dan wel zeer belangrijke drie punten binnengesleept, maar het spel moet nog stukken beter. Weer een week hard trainen en dan volgende week aantreden tegen Ring Pass in Delft.

Natuurlijk hebben we jullie steun weer hard nodig!