Skip to content

Disfunctionerend B&W neemt burgers niet serieus

6 januari 20133 minute read

Wassenaar – De Wassenaarse bestuurscrisis is niet van vandaag of gisteren. Het is lang geleden sluipend ontstaan doordat steeds meer burgers het gevoel hadden niet meer door de politiek serieus genomen te worden. Je zou dan geneigd zijn om te zeggen dat burgers dat ook wel in de gaten zouden moeten hebben en bij de volgende verkiezingen simpelweg op een andere partij zouden stemmen.

Maar op de één of andere manier werkt het niet zo in Wassenaar. De meeste Wassenaarders zijn liberaal in hart en nieren en dan was er voor hen tot voor kort weinig keus. Daarnaast zijn heel veel Wassenaarders ook heel trouw aan hun partij en is er nog een soort van standsverschil tussen de mensen die in Wassenaar Noord of in Zuid wonen. Bekend is dat met name de VVD de rijken heel anders behandelt dan de werkende klasse.

Als de VVD dan weer zo’n ‘raar’ besluit genomen had, dat riekte naar fraude of op z’n minst oneerlijk was tegenover een grote groep van Wassenaarders, durfde gewone mensen daar vroeger niets van te zeggen. Echter, tegenwoordig verwacht ook deze groep die procentueel het grootste gedeelte van de bevolking uitmaakt steeds meer een adequate uitleg.

Die uitleg kwam en komt er niet, want met name het beleid van de VVD valt niet aan de werkende klasse uit te leggen. Ook bij de verkoop van de Europa school zijn dingen gebeurt die totaal niet door de beugel kunnen. En als je dan aan raadsleden en/of wethouders vraagt waarom zij dit zo hebben laten gebeuren dan wordt het oorverdovend stil. Nu kon 7 jaar geleden de VVD hier nog mee weg komen door mij als een zeurpiet af te schilderen en daar een totaal onterecht ‘stalkverhaal’ aan vast te plakken. Maar anno 2013 zijn er steeds meer klagende burgers en dan wordt het steeds moeilijker te ontkennen dat hier niet heel veel structureel mis zou zijn.

In dit klimaat van machtswellust dat gepaard gegaan is met intriges en persoonlijke aanvallen kwamen onze politici nauwelijks aan hun werk toe. Dit ondanks dat zij hiervoor door de burgers rijkelijk betaald werden. Het gevolg; disfunctionerende wethouders en een burgemeester die geen orde in de chaos heeft kunnen scheppen.

P.R. van Selm

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

BestuurscrisisWAHWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top