Skip to content

CDA Wassenaar pleit voor betere ontsluiting Kerkehout

7 januari 20132 minute read

Wassenaar – De gemeenteraadsleden van CDA-Wassenaar waren in december 2012 getuigen van de nieuwe bouwplannen aan de Zijdeweg. Voor deze strook tussen de A44 en de Landbouw hebben de twee gebruikers – Hotel Den Haag-Wassenaar en Nationale Dierenzorg Wassenaar – hun nieuwbouwplannen aan de raad gepresenteerd. Via uitruil van kavels kunnen beide partijen hun toekomst verbeteren voor mens en dier. Een goed uitgangspunt, vindt ook het CDA Wassenaar.

Al jaren speelt de wens en de noodzaak om een wijkontsluiting mogelijk te maken voor de wijk Kerkehout via de zuidzijde. De wijk is nu slechts via één weg bereikbaar. Dit is niet alleen inefficiënt, maar ook riskant. Als er iets gebeurt op die weg, is de hele wijk niet meer bereikbaar, ook niet voor hulpdiensten.

Meerdere malen heeft CDA-raadslid Theo Overdevest bij wethouder De Greef geïnformeerd naar de vorderingen om deze situatie te verbeteren. Onder het mom “Antwoorden is slecht voor de onderhandelingspositie van de gemeente” bleef de vraag onbeantwoord. En werd het beeld neergezet “Wacht maar af, ik werk aan een resultaat”. Helaas blijken er echter nog steeds geen echte resultaten geboekt te zijn.

Met de gepresenteerde plannen in december is de verkeersopdracht helaas nog steeds onvoldoende uitgevoerd. Samen met de buurtvereniging blijft de CDA-fractie zich inzetten voor een betere verkeersafwikkeling en bereikbaarheid van Kerkehout. Eén toegang is echt onvoldoende voor deze prachtige wijk.

Tags

CDAKerkehoutWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top