Ga naar hoofdinhoud

Bruno Bruins informateur Wassenaar

8 januari 201351 second read

Wassenaar – Bruno Bruins heeft zich bereid verklaard op te treden als informateur om een “zakencollege” samen te stellen. Bruno Bruins start deze week zijn werkzaamheden. Hij rapporteert zijn bevindingen aan burgemeester Hoekema, waarna die het presidium zo spoedig mogelijk informeert.

De opdracht van de informateur is om op basis van het advies van prof. Joop van den Berg een “zakencollege” samen te stellen bestaande uit drie interim wethouders van buiten, van de drie grootste partijen die hebben aangeven mee te willen werken: VVD, CDA en D66. Ook zal de informateur een raadsprogramma opstellen dat door zoveel mogelijk partijen gedragen wordt. In dit programma zullen in ieder geval voorop staan: de ambtelijke samenwerking met Voorschoten, de verbetering van de financiële planning en control van grote projecten, de drie komende decentralisaties en een open stijl van besturen en een goede samenwerking tussen raad en college.

mr. drs. Bruno Bruins (VVD) is voorzitter van de Raad van Bestuur van het UVW en was voorheen staatssecretaris van Onderwijs en wethouder in de gemeente Den Haag.

Tags

Bruno BruinsInformateurWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top