Skip to content

(Oud) Wassenaarder Kevin Hassing te zien in BENT

8 januari 20132 minute read

Wassenaar – Nadat Kevin Hassing in 2011 te zien was als Ron Bos in GTST en recent in Schuldeisers van Theu Boermans. Is hij nu weer te zien in het stuk ‘BENT’ over de homosexuele Max die tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt opgepakt door de naties en gedeporteerd wordt naar concentratiekamp Dachau.

Over BENT
Martin Sherman’s veel geprezen drama Bent (1979) speelt zich af in Nazi-Duitsland aan de vooravond van de W.O II. Het stuk heeft de afgelopen dertig jaar sterk bijdragen aan de publieke bewustwording van de meedogenloze vervolging van homosexuelen in het Derde Rijk. En is dankzij de thematiek nog steeds actueel en relevant. De titel van het stuk is een scheldwoord dat in sommige Europese landen naar homoseksuelen verwijst.

In Bent wordt de homosexuele Max na een serie schokkende gebeurtenissen door de politie opgepakt en op transport gezet naar concentratiekamp Dachau. Daar ontkent hij zijn homosexualiteit om zodoende de laagste status onder de gevangenen, die van homosexueel, te ontlopen. Want hij wil overleven ‘koste wat het kost’, ook al moet hij daarvoor de allerlaatste restjes moreel besef laten varen. Dan maakt hij kennis met medegevangene Horst en ontluikt er tussen beiden – in het grootste geheim – een passionele liefde. Veel meer dan een gay love story, is Bent een universele getuigenis over de kracht van liefde en haar magische eigenschap om middenin de hel toch een hemel te creëren.

Meer informatie
Wie er naast Kevin nog meer in het stuk spelen en waar je hem kan bewonderen is te vinden op de site www.bent2013.nl.

Tags

BENTKevin HassingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top