Skip to content

Oudste man van Nederland Gerard Helders overleden

8 januari 201340 second read

Wassenaar – De oudste man van Nederland Gerard Helders (Wassenaarder) is op 107-jarige leeftijd overleden. Helders werd de oudste man van Nederland door het overlijden van Cornelis Geurtz (110) op 21 augustus 2012. Hij is de oudste ingezetene van Nederland die niet alleen bekend is vanwege zijn hoge leeftijd en, sinds het overlijden van de al jarenlang in Duitsland woonachtige 108-jarige Johannes Heesters op 24 december 2011, ook de oudste ‘bekende Nederlander’.

Helders woonde momenteel, als 107-jarige, in Wassenaar. In juni 2009 vierde Helders dat hij tachtig jaar eerder afgestudeerd was in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Op zowel zijn 105e, 106e alsook zijn 107e verjaardag werd hij bezocht door burgemeester Hoekema, die bij alle gelegenheden op het gemeentelijke weblog schreef dat de voormalig minister nog in goede gezondheid verkeert en goed op de hoogte is van alle actualiteit.

Tags

Gerard HeldersOudste manWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top