Skip to content

Dichter bij het geheim: Vasalis

10 januari 201343 second read

Wassenaar – Ook dit jaar zullen vier Wassenaarse dominees aandacht besteden aan een dichter die hen inspireert door zijn of haar teksten. Op zondag 27 januari 2013 zal ds. Marthe de Vries een dienst verzorgen waarin het werk van de dichteres M. Vasalis (pseudoniem van Margaretha Drooglever Fortuyn-Leenmans) centraal staat.

Hoewel haar oeuvre in omvang bescheiden is (slechts drie bundels tijdens haar leven en één postuum) geniet haar werk nog altijd ongekende populariteit. Ton Anbeek beschreef haar gedichten met “een schijnbaar banaal gegeven leidt tot een flits van inzicht”. Haar werk is veelvuldig bekroond onder meer met de P.C. Hooft-prijs in 1982.

Ter voorbereiding op de dienst van 27 januari a.s. zal ds. de Vries op donderdag 17 januari a.s. een aantal gedichten van Vasalis lezen en bespreken met een ieder die daarvoor belangstelling heeft.

Plaats: gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB
Lange Kerkdam 46 – Wassenaar
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: vrij

Tags

NPBVasalisWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top