Skip to content

Prof. dr. Dick Pels geeft lezing over ‘grenzen in onze rechtsstaat’

10 januari 201355 second read

Wassenaar – Zaterdag 19 januari zal prof. dr. Dick Pels een lezing geven over ‘grenzen in onze rechtsstaat’. Daarbij staat de scheiding tussen kerk en staat centraal. Deze kernwaarde van onze westerse beschaving past in het rijtje waartoe ook de vrijheid van meningsuiting en de gelijkheid tussen mannen en vrouwen, homo’s en hetero’s behoren zoals onder meer in onze grondwet is vastgelegd.

In zijn boek ‘Opium van het Volk’ beschouwt Dick Pels het vermogen om te relativeren als kern van de democratische houding. Religies kunnen vrijelijk deelnemen aan de politiek, maar in een democratische setting wordt wel verlangd dat zij hun heilige huisjes, boeken en profeten voldoende relativeren om effectief te participeren in het democratisch debat.

Dick Pels is voorzitter van de links-liberale denktank Waterland. Hij schrijft voor tal van Nederlandse dag- en weekbladen en is politiek commentator op radio en tv. Zijn meest recente boeken zijn: De geest van Pim (2003), Een zwak voor Nederland (2005), De economie van de eer (2007) en Opium van het Volk (2008).

De lezing vindt plaats in het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46, Wassenaar; aanvang 10.30 uur.

Iedere geïnteresseerde is welkom!

Tags

Dick PelsNPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top