Skip to content

Stichting Spelenderwijs organiseert 1e poldercross in Wassenaar

13 januari 20132 minute read

Wassenaar – De stichting Spelenderwijs Wassenaar, bekend van de Wassenaarse sport- en speldagen, organiseert op vrijdagavond 5 juli de eerste Wassenaarse poldercross. Een superevenement dat je gewoon niet mag missen!! Wie wordt de eerste winnaar van deze grootse happening in de Wassenaarse polder??

Al jaren in randgemeenten
In Katwijk, Stompwijk, Warmond en Oegstgeest is er al jarenlang een poldercross. Op een avond in de zomer is het dan sloot in en sloot uit, tot grote hilariteit van het publiek. Deelnemers die meedoen zullen meerdere boerensloten in gaan en er onder de bagger weer uitkomen. En hoe sneller, hoe beter, want het gaat om de snelste tijd. Of gaat het meer om het plezier en de gezelligheid; samen de sloot in en heel veel lachen.

Start in Wassenaar
Al een aantal maanden is het bestuur van Spelenderwijs bezig met de organisatie van een poldercross in Wassenaar. Vorig jaar heeft een aantal liefhebbers zelfs al meegedaan bij de Warmondse poldercross, om zo aan den lijve te ondervinden wat een poldercross inhoudt.

Hierna zijn verschillende bijeenkomsten geweest om e.e.a. voor te bereiden.

De conclusie was: ook in Wassenaar moet een poldercross komen.

Locatie boerderij den Hollander
Na de goede contacten met Arnold den Hollander was een mooie en goede locatie snel gevonden. Ook bij de sport- en speldagen bleken er vele mogelijkheden bij zijn boerderij te zijn; de stuiters hebben een volle dag genoten.

Op vrijdag 5 juli gaat dan het startschot plaatsvinden.

Om 18.15 uur start de jeugd vanaf 9 jaar, waarna om 19.00 uur de oudere jeugd en de volwassenen zullen starten aan hun cross.

Uiteraard wordt op de locatie gezorgd voor kleedruimtes, mogelijkheid tot parkeren, en er is de mogelijkheid tot het kopen van een hapje en drankje.

Vol is vol
De stichting Spelenderwijs wil deze eerste poldercross kleinschalig beginnen en hanteert een “Vol is vol” principe. Dus wees er snel bij en schrijf snel in.

Op zaterdag 2 maart is de voorinschrijving bij de locatie Scouting van Woesik; de inschrijving is van 10.00 tot 11.30 uur. Voor de kosten hoeft niemand weg te blijven: slechts 5 Euro!!!

Informatie
Wilt u verdere informatie over deze poldercross?

Kijk dan op de site van de stichting Spelenderwijs, naar de link van de poldercross.

U kunt ook bellen met John Schrader, bestuurslid Spelenderwijs, tel.070-5176236; ook bij verdere vragen kunt u met hem bellen.

Natuurlijk is ook inschrijven met een groep mogelijk!

Wees er snel bij, want VOL IS VOL!!!

Tags

PoldercrossSpelenderwijsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top