Skip to content

Wassenaar dictatuur

15 januari 20132 minute read

Wassenaar – Door de crisis in de Wassenaarse politiek en het ontslag van alle wethouders, heeft de gemeente met ingang van vandaag, 15 januari 2013, geen wethouders meer. Ingevolge artikel 42 van de Gemeentewet neemt burgemeester Jan Hoekema nu de portefeuilles van de wethouders waar. Hij is, als benoemde ambtsdrager, in zijn eigen woorden nu de “dictator” van Wassenaar.

Natuurlijk moet Hoekema zich wel verantwoorden tegenover de gemeenteraad, vragen beantwoorden enzo. Maar hij kan als burgemeester, anders dan een wethouder, niet door de gemeenteraad naar huis worden gestuurd. Volgens een woordvoerder van de gemeente behandelt de burgemeester nu echter alleen lopende zaken en niet politiek gevoelige dossiers. Het is wel een anomalie in een democratie en extra opvallend voor een prominent lid van D66.

Intussen loopt er in opdracht van 5 van de 7 fracties in de gemeenteraad (allen, behalve GroenLinks en WWW) een “informatieopdracht” aan dhr. Bruno Bruins. In de gemeenteraad is op 14 januari jl. opgemerkt dat die nog wel 2 weken bezig is. In elk geval zolang, en waarschijnlijk nog wat langer, is het bestuur in Wassenaar dus in handen van “dictator” Jan Hoekema. 

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

DictatuurWAHWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top