Skip to content

Scouting iets voor jou? Kom naar Scoutinggroep van Wassenaer van Obdam

17 januari 20133 minute read

Wassenaar – Is uw kind tussen de 5 en 17 jaar? En vind hij/zij het leuk om actief bezig te zijn, samen met andere leeftijdsgenoten? Wordt dan lid van de Van Wassenaer van Obdam scoutinggroep. Wij hebben verschillende speltakken (leeftijdsgroepen) die aansluiten bij de leefwereld van het kind.

Bevers: zaterdagmiddag 14:00 uur tot 16:00 uur
Jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. De spellen tijdens de opkomsten zijn gebaseerd op het fictieve dorp Hotsjitonia. Elk karakters is anders en hierdoor is geen week hetzelfde.

Welpen: zaterdagmiddag 14:00 uur tot 16:30 uur
Jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar. Het thema van de welpen is Jungleboek, Baloe, Chil en vele andere karakters uit het beroemde boek vormen de basis van deze speltak. De welpen zijn niet alleen op het land maar ook op het water te bewonderen. De welpen gaan ieder jaar een week op zomerkamp.

Landscouts: Vrijdagavond 19:00 uur tot 21:00 uur
Jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. In deze leeftijd wordt er niet meer gewerkt met een bepaald thema maar worden wel vergelijkbare activiteiten uitgevoerd, die ze bij de bevers en welpen ook gewend waren, maar dan op een hoger niveau. Ook leren de landscouts de eerste basisbeginselen van het programma maken.

Zeeverkenners: op Zaterdag van 10 uur tot 16:00 uur
Jongens en meisje tussen de 11 en 17 jaar. De zomerperiode (april t/m oktober) zijn de zeeverkenners te vinden op de Kaag. Tijdens deze periode wordt er gezeild met onze lelievletten en lelieschouwen. Ook heeft onze groep een 25 meter lang drijvend clubhuis “de Eendracht”. Dit is het onderkomen van de zeeverkenners tijdens het zomerseizoen. In de winter wordt er aan de boten geklust. Verven, schuren en lakken, alles doen de zeeverkenners zelf en tussendoor worden er ook nog leuke spellen gedaan. De Zeeverkenners gaan ieder jaar 7 tot 10 dagen op zomerkamp.

Loodsen

Jongens en meisje vanaf 17 jaar. De loodsen hebben 1 keer per 2 weken op vrijdagavond opkomst, en draaien geheel zelfstandig. Iedere opkomst wordt door een andere loods bedacht en voorbereid. Op vrijdagavond wordt de opkomst vervolgens uitgevoerd. Hoewel de loodsen zelfstandig draaien is er wel een loodsenadviseur beschikbaar om vragen en problemen op te lossen.

Interesse
Heeft u een kind die wel interesse heeft? Mail dan uw telefoonnummer en de naam/geboortedatum van het kind naar secretaris@vwvo.nl. En wij nemen zo snel mogelijk contact met uw op.

Stagiaires
Er is binnen de vWvO ook ruimte voor middelbare scholieren die een plek zoeken om hun maatschappelijke stage uit te voeren. De stagedag is altijd de zaterdag (13:00 uur tot 17:00 uur).

Leiding
Wij zijn niet alleen op zoek naar nieuwe leden, maar ook naar nieuwe leiding. Minimum leeftijd: 15 jaar. Mail even naar secretaris@vwvo.nl zodat we een afspraak kunnen maken. Ons clubgebouw is te vinden op paauwlaan 12 in Wassenaar.

Tags

ObdamScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top