Skip to content

Burgemeester Hoekema op bezoek bij DLW

19 januari 20134 minute read

Wassenaar – Afgelopen woensdag was burgemeester Hoekema op bezoek bij de Democratische Liberalen Wassenaar. Het werd een open en interessante ontmoeting.

Op woensdag 16 januari jl bezochten burgemeester Jan Hoekema en griffier Geertje de Schipper in Raadhuis De Paauw de Democratische Liberalen, afdeling Wassenaar. Beiden bezochten al eerder andere partijen. Doel van hun bezoek was het kennismaken met de mensen die betrokken zijn bij de sinds 16 december jl opgerichte partij.

Naast fractievoorzitter Ben Paulides en de burgerraadsleden Robert Kortekaas en Ruud Ruigrok van de Werve, waren nog vijf nieuwe DLW-ers aanwezig. Technisch voorzitter Ruud Ruigrok van de Werve gaf de aanwezigen de ruimte om zich voor te stellen aan burgemeester Hoekema. Bastiaan de Groot, Jacqueline Vork, Gerard Meijer, Teije Bakker en Bertie Kastelein vertelden over hun achtergrond en de reden waarom zij zich hebben aangesloten bij DLW.

Vervolgens gaf Ruud Ruigrok van de Werve aan dat iedereen van DLW trots is op Ben Paulides. Ben heeft de afgelopen jaren een harde strijd moeten leveren om aan te tonen dat er in de Wassenaarse politiek een zieke bestuurscultuur is. Daarbij is hij vaak door andere partijen in de pers als een onruststoker neergezet. Inmiddels hebben alle politieke partijen erkend dat er een probleem is op het gebied van de bestuurscultuur. Het is aan Ben Paulides te danken dat er nu gewerkt kan worden aan een gezonde politiek (en bestuur) in Wassenaar.

Ruud Ruigrok van de Werve maakte burgemeester Jan Hoekema ook duidelijk dat DLW vanaf het moment van erkenning een andere koers is gaan varen. Constructief, positief, creatief en meedenkend.

Hoekema vroeg zich af wat voor partij DLW is. Ruud Ruigrok van de Werve legde vervolgens uit dat DLW de status van een vereniging heeft en dus een bestuur, een ledenraad en leden heeft. DLW is dus geen ‘Wilders’ partij, waarbij slechts één persoon bepaalt wat de koers is.

Een andere interessante vraag van de burgervader was waarin DLW anders is dan Wat Wassenaar Wil. Ruigrok van de Werve gaf aan dat WWW een afsplitsing is van de VVD Wassenaar. Veel mensen hebben een VVD achtergrond. DLW daarentegen heeft veel nieuwe mensen die uit allerlei richtingen komen. Een DLW-er is liberaal met het verstand, heeft een sociaal hart en spreekt de taal van het volk en praat ook met de burger. DLW zal zich ook neerzetten als een partij met creatieve ideeën. Out of the box denken staat hoog in het vaandel bij DLW.

Ruigrok van de Werve ging verder met zijn uitleg. DLW heeft een bestuur, Ben Paulides, Robert Kortekaas en Stanley Snelleman. Ter ondersteuning is er een secretariaat en zijn er kandidaat raadsleden die worden klaargestoomd voor de Raad. Die grote groep kandidaten groeit met de dag volgens Ruigrok van de Werve. We selecteren vooral op de verschillen en niet op de overeenkomsten. DLW is voor een goede dialoog binnen de partij. Paulides vulde aan dat het bij DLW niet gaat om de mening van een fractievoorzitter. Als er een goede discussie is binnen de partij, dan komen alle argumenten op tafel en volgt er altijd een goed standpunt. We streven er naar om dat ook te introduceren in de Wassenaarse politiek.
Na de uitleg omtrent de partijpolitiek stelden de DLW-ers vragen aan Jan Hoekema. Daarbij ontstond een open sfeer en gaf de burgemeester verrassende oprechte antwoorden.

Uiteraard was het geen zoetsappige bijeenkomst. Er werden ook behoorlijk kritische vragen gesteld, waarbij het onderlinge respect de boventoon voerde.

Voor beide partijen was het een zeer bevredigend gesprek. Ruud Ruigrok van de Werve sloot af met een handreiking richting burgemeester Hoekema. “We moeten niet tegen elkaar strijden, maar met elkaar. Samen voor de burgers van Wassenaar.”

Tags

DLWHoekemaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top