Skip to content

WZK heren 4 verslaat koploper!

20 januari 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag moest WZK heren 4 voor de eerste keer spelen na de winterstop. De heren moesten meteen aan de bak in Pijnacker tegen koploper PZPC 3. Een wedstrijd van de beste aanval (PZPC) tegen de beste verdediging (WZK).

De wedstrijd begon aftastend waarbij WZK had afgesproken om de schutters van PZPC goed uit te pressen en geen gelegenheid tot schieten te geven. Dat werkte redelijk goed en al snel maakte Reinier Beek na goed doorzwemmen de 0-1 voor WZK. De voorsprong duurde niet lang, zoals dat de gehele wedstrijd zo zou zijn. Iedere keer als WZK een voorsprong nam, kwam PZPC weer terug. Een heuse topper in deze afdeling. Gedurende de hele wedstrijd ging het gelijk op getuigen de tussenstanden van 2-2, 3-3 en 4-4 na de derde periode. Ook de laatste periode scoorden beide ploegen om en om. Uiteindelijk was het in de laatste minuut Jan-Willem Haitsma die met een prachtige lob de wedstrijd besliste in het voordeel van WZK met 7-8. Andere goals kwamen van Dave (2), Hans (2), Herman en Maurice. De strijd in deze klasse is nog niet beslist. WZK heeft nu nog twee verliespunten meer dan PZPC, maar de laatste wedstrijd van het seizoen wordt er nog in Wassenaar tussen deze ploegen gespeeld.

Dames 2
Dames 2 speelde tegen ZDHC2. Na het goede begin van vorige week hadden zij de smaak te pakken en dat was te zien. Mede door het goede coachen van Sandra Remmerswaal wisten de dames de voorsprong snel te pakken. Door goed pressen gedurende de gehele wedstrijd wist WZK mooie aanvallen goed af te maken. ZDHC deed 3x wat terug, maar het waren de dames van WZK die de controle over de wedstrijd hadden. Het was wederom Annika den Dulk die de ballen in het net wist te krijgen. De dames weten weer te winnen, 3-8.

Volgende week spelen beide ploegen thuis. Na deze goede start alle reden om eens te komen kijken.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top