Skip to content

Heilig vuur

23 januari 201354 second read

Wassenaar – Cursus voor vrouwen tussen de dertig en de vijftig geven ds. Marthe de Vries en Sheila Keilholz op dinsdag 12 en 26 februari en 12 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur.

In deze cursus gaan we op zoek naar waar onze ‘focus’ligt. Focus staat in het Nederlands voor ‘brandpunt’ en komt uit het Latijn waar het ‘haard’ betekent. De haard, vaak in het midden van het huis gelegen, was de plaats van de godin Hestia. Zij staat voor concentratie, gerichtheid.

Waar brandt in ons leven het heilig vuur? Wat is onze innerlijke concentratie en waar willen we ons op richten? Hoe kunnen we dat tot stand brengen? En wat is daarbij heilig voor ons? Waar kunnen wij niet buiten?

In deze cursus gaan we daarnaar op zoek aan de hand van teksten die ons inspireren en die we op verschillende manieren zullen verwerken.

De cursus wordt gehouden in het gebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Lange Kerkdam 46. Kosten voor deelname: 20 euro, incl. koffie/thee en syllabi. Opgave voor 5 februari bij Marthe de Vries (marthedevries@dds.nl) of bij Sheila Keilholz (skeilholz3@gmail.com).

Tags

Heilig vuurNPBWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top