Skip to content

Ga met kaarten via het Nut naar meester cellist Pieter Wispelwey

27 januari 20132 minute read

Wassenaar – To t 16 februari kunt u kaarten bij het Nut bestellen voor een celloconcert op zaterdag 16 maart, 20.15 uur in de Soefitempel in Katwijk.

Het allermooiste ooit geschreven voor de cello? Bachs Cellosuites! En de állermooiste uitvoering?
Wispelwey beheerst zowel moderne als oude (barok) cello’s. Hierin is hij uitzonderlijk, aangezien het spelen op darmsnaren een andere techniek vereist dan op staal. Gekoppeld aan een groot inlevingsvermogen in zeer diverse muziekstijlen en de wil om alles (van 1600 tot heden bij wijze van spreken) uit te voeren en op te nemen, maken hem tot een prominent cellist van deze tijd. Wereldwijd, in heel Europa, in Amerika en Japan, is hij veelgevraagd voor solo-recitals en als cellist in ensembles. Ook treedt hij veelvuldig op als cellist met orkest met o.a. het Boston Symphony Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra en ook met vooraanstaande Nederlandse orkesten als het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Pieter Wispelwey telt onder zijn leermeesters Anner Bijlsma en de Amerikaan Pieter Katz. Hij was de eerste Nederlandse cellist die in 1992 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontving. Wat een eer dat hij in de Soefitempel komt spelen! En wat heerlijk dat u erbij kunt zijn. Er is nog een beperkt aantal kaarten aanwezig.

Kaarten voor Nutleden € 16,50 p.p. en voor introducés € 19,50 p.p. Heeft u behoefte aan vervoer vice versa dan kan het Nut dat voor u regelen via een groepstaxi van Jonker Travel. Daarvoor betaalt u € 15,50 p.p. voor vervoer vanaf uw woning in Wassenaar tot zo dicht mogelijk bij de entree. Vanaf 19.00 uur dient u dan gereed te staan.

U kunt boeken door via internet op www.nutwassenaar.nl uw kaarten en evt. vervoer te bestellen en een incassomachtiging af te geven. De kaarten worden u dan thuisgestuurd. U kunt ook ouderwets een formulier invullen dat Nutleden al hebben in het programmaboekje en op die manier boeken en de betaling regelen. Bent u nog geen Nut lid, dan kunt u zich door een bevriend Nut lid laten introduceren of u haalt een boekje in de bibliotheek bij het C.I.P. waar een formulier in zit waarmee u lid kunt worden voor € 20,00 per jaar en een waarmee u kaarten kunt bestellen.

Tags

NutPieter WispelweyWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top