Skip to content

Amour in Filmhuis Wassenaar op Valentijnsdag

1 februari 201354 second read

Wassenaar – Ter gelegenheid van Valentijnsdag vertonen we de liefdesfilm Amour ook op donderdagavond 14 februari. Deze speciale avond wordt warm aangekleed met chocolade en bubbels…

Anne (Emmanuelle Riva) en Georges (Jean-Louis Trintignant) zijn al op leeftijd. Ze hebben een volwassen dochter en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt. Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement. Een mooi en confronterend portret over ouderdom, aftakeling en de dood.

Ondanks de trieste inhoud is Amour een intense film over liefde die leidt tot totale opoffering.

De film werd onderscheiden met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en won de prijs voor Beste film, Beste regie, Beste actrice en Beste acteur bij de 25e Europese Filmprijzen en is genomineerd voor 5 Oscars, voor: Beste film, Beste Buitenlandse film, Beste regisseur, Beste actrice en Beste origineel scenario.

Tags

AmourOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top