Skip to content

De echte vrijwilligers van Wassenaar

1 februari 20133 minute read

Wassenaar – Wassenaar mag zich gelukkig prijzen met een grote schare van vrijwilligers. Vaak zijn dat mensen die je zelden ziet maar wel altijd klaar staan voor anderen zonder dat ze er ook maar iets voor terugkrijgen. Maar helaas zijn er ook ‘vrijwilligers’ die geen mogelijkheid onbenut laten om via de pers ons te laten zien hoe goed ze zijn.

Zo is er een stichting die het mogelijk maakt om zieke kinderen per helikopter boven Wassenaar te laten vliegen. Prima idee, ik zou willen dat ik zelf ook iets voor deze kinderen zou kunnen doen. Maar wat zie ik in de krant na een ritje in de helikopter ? Een grote foto van de weldoeners met slechts op de achtergrond de arme kinderen die het vluchtje hebben mogen meemaken Het gaat toch om die kinderen? Laat dan vooral hun blijde gezichten zien! Of zijn de kinderen bijzaak en is het de organisatoren uitsluitend bedoeld om Wassenaar te laten zien hoe goed zij zijn. Opvallend is ook dat een aantal van deze ‘weldoeners’ (kandidaat) raadslid zijn en dat het goede doel mogelijk bijzaak is maar dat het eigenlijke doel het kweken van sympathie is om zodoende een grotere kans te hebben om ge/her-kozen te worden. Uit het zelfde groepje dat, opvallend vaak een link met de VVD heeft, wordt aan hulpbehoevenden een strandrolstoel aangeboden. En ook daar wordt de ‘gulle’ gever weer door de plaatselijke krantjes pontificaal in beeld gebracht. Als je bereid bent om iets voor je medemens te willen doen of iets aan hen te geven, doe of geef het dan gewoon zonder je zelf daarbij zo uitdrukkelijk op de borst te willen slaan.

Onlangs werd er de ‘vrijwilliger van het jaar’ gekozen. Ook zo’n initiatief waar geen enkel weldenkend mens iets van zou willen zeggen. Echter zeer opvallend is wel dat ‘de winnaar van deze verkiezing’ uit dat zelfde groepje weldoeners komt die zichzelf heel geweldig vindt en zeer vaak in het nieuws zijn. Zo’n verkiezing was toch een uitgelezen kans om eens een vrijwilliger in het zonnetje te zetten die jarenlang en in alle anonimiteit haar of zijn werk heeft verricht maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn.

P.R. van Selm

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

VrijwilligersWAHWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top