Skip to content

Goed weekend WZK Waterpolo

4 februari 20132 minute read

Wassenaar – Na de draak van een wedstrijd vorige week tegen Zian was het voor Heren 1 van WZK van belang om goed voor de dag te komen tegen PZ/PC.

Het smalle bad zorgde er in het eerste part voor dat het wedstrijdtempo laag bleef. De periodestand geef een vertekend beeld van het verloop (3-6). Het tweede part liet weer het spel zien wat we ondertussen gewend zijn. PZ/PC kon het allemaal niet meer volgen wat resulteerde in een tussenstand van 2-10. In het derde en het vierde part werd een andere tactiek toegepast door de heren van WZK en de winst namen zij mee, 8-26.

Dames 1
Dames 1 speelde in Ridderkerk. Vanaf het eerste part waren de dames goed in beweging en door het snelle passen vlogen de doelpunten erin. In het derde part ging het wat minder, maar de dames weten met een grote marge te winnen, 4-17.

BJ1
Na een moeizame competitiestart raken de jongens van BJ1 op stoom. Elke wedstrijd staat er weer een andere speler op die uitblinkt: is het niet keeper Floris v Gogh, dan wel Thijs de Jager of Jelmer Constandse met drie goals. Laten we ook de fantastische midachter niet vergeten, Boyd Voet.

Meisjes C
Afgelopen zaterdag speelde de meisjes C van WZK/AZL tegen K3 uit Bergambacht in het Sterrenbad. Het was een spannende wedstrijd en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. WZK nam in de eerste spelperiode een voorsprong door een mooi doelpunt van Julia van der Graaf na een prima voorzet van Denise van Houten. De Wassenaarse meiden lieten zich geen moment aftroeven en scoorden daarna tweemaal achterelkaar en kwamen op voorsprong, 3-2. In de derde periode scoorde de ploeg uit Bergambacht de gelijkmaker en met een stand van 3-3 gingen ze de laatste spelperiode in. Er werd hard geknokt voor de doelpunten, maar helaas werden de aanvallen van WZK telkens afgewend en kon K3 voorsprong nemen met 3-4. In de laatste minuut kreeg de tegenstander nog een strafworp mee en hiermee was de eindstand van de spannende wedstrijd bepaald WZK/AZL- K3 3-5.

Volgende week zaterdag speelt Heren 1 een belangrijke bekerwedstrijd thuis in het Sterrenbad, komt allen kijken!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top