Skip to content

Ondernemers halen 20375 euro op voor Stichting Care4BrittleBones

5 februari 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag was het zover: Drie teams die meededen aan de ScanCoveryTrial 2013 overhandigde een cheque ter waarde van 20375 euro aan de Stichting Care4BrittleBones. Care4BrittleBones is een Wassenaarse stichting die zich inzet om meer onderzoek mogelijk te maken voor de zeldzame ziekte Osteogenesis Imperfecta (OI), die met name gekenmerkt is door zeer broze botten.

De ScanCoveryTrial werd begin januari voor de derde keer verreden met ruim zeventig teams onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen tot zelfs -30 graden. De trial heeft een wedstrijdelement, toch is het voor de meeste deelnemers het avontuur en de ijskoude omstandigheden de reden om mee te doen. Deelnemers reden in acht dagen ruim 7000 kilometer dwars door Scandinavië. De route wordt bepaald aan de hand van coördinaten die de deelnemers per etappe doorkrijgen.

De drie teams bestaande uit zes Noord-Brabantse ondernemers reden deze tocht voor de Stichting. “Onze doelstellingen waren om geld op te halen via ons eigen netwerken en de naamsbekendheid van OI te vergroten. Bij de ziekte OI kan je bij het minste of geringste een bot breken, bijvoorbeeld als je struikelt maar in sommige gevallen ook als je te hard niest”, vertelt deelnemer Maarten Crezee, die zelf een zus met OI heeft. “Er zijn kinderen die om de paar weken iets breken, hier moeten we iets aan doen! We zijn dan ook trots dat we vandaag samen met onze sponsoren deze cheque t.w.v. 20375 euro konden overhandigen aan Care4BrittleBones.”

In Nederland zijn er ongeveer 1.000 mensen met OI. Elk jaar worden er gemiddeld 15 kinderen met deze zeldzame ziekte geboren. Doordat deze ziekte zo zeldzaam is wordt er nog weinig onderzoek naar gedaan. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting: www.care4brittlebones.org.

Tags

Care4BrittleBonesScanCoveryTrialWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top