Skip to content

Stichting Muziek In Huis presents Stevin Strijkkwartet

6 februari 20132 minute read

Wassenaar – Op woensdag 20 februari 2013, om 14.30 uur, vindt in SWZ Willibrord, Poortlaan 20 te Wassenaar een concert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd. Het ensemble Stevin Strijkkwartet, bestaande uit Marijke Tjoelker – viool, Hieke Dam – viool, Dirk Feller – altviool, Eloi Jorda Saun – cello, zal een gevarieerd klassiek programma brengen. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Het Stevin Strijkkwartet is opgericht in 2010. De leden ontmoetten elkaar op het Utrechts Conservatorium, waar zij allen studeren of gestudeerd hebben. Sinds de oprichting worden zij intensief gecoacht door het Utrecht String Quartet. Ook volgden zij lessen van o.a. Elisabeth Perry, Chris Duindam en Mikhail Zemtsov. Het Stevin Strijkkwartet speelt op concertpodia door heel Nederland, waaronder de concertserie van Kunst in de Kamer. In juli 2011 maakte zij een concertreis naar Spanje, waar zij ook lessen ontvingen van het wereldberoemde Ysaye Quartet. In 2012 speelt het kwartet een aantal concerten voor Stichting Muziek In Huis.

Simon Stevin (1548-1620) was ingenieur en natuurkundige. Hij werd geboren in Brugge, maar woonde voor langere tijd in Nederland en stierf uiteindelijk in Den Haag. Het is wellicht minder bekend bij het grote publiek, maar de uitvinder Simon Stevin is ook verdienstelijk geweest op muzikaal vlak. Hij schreef het werk ‘De Spiegheling der Singconst’, in dit boek beschrijft hij een muziek theorie. Ook heeft hij een (klein) aantal composities op zijn naam staan. Dit laatste is extra opvallend, omdat niet bekend is of hij zelf ooit een instrument bespeeld heeft.

Stichting Muziek In Huis (SMIH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de SMIH concerten te verzorgen. In 2011 telde de stichting ruim 32.000 luisteraars op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.
Voorjaar 2012 geeft SMIH haar 6.000-ste concert. De SMIH concerten worden mede mogelijk gemaakt door SWZ, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Adri en Greet Bos de Jong Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donateurs.

Vrije toegang. Prijs voor koffie/thee in de pauze bij dit arrangement bedraagt € 2,50. Heeft u vervoer nodig, dan kunt u contact opnemen met de receptie van SWZ Willibrord, tel. 070 5123 200.

Meer informatie over SMIH, haar musici en de volledige concertagenda vindt u op www.stichtingmuziekinhuis.nl of www.smih.nl

Tags

SMIHSWZWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top