Skip to content

Wintergroenten en Donald Duck bij C1000 Mark Blaauw

6 februari 20132 minute read

Wassenaar – Hoe populair zijn wintergroenten bij kinderen? Heel populair, blijkt uit een online onderzoek op donaldduck.nl. Maar liefst 80% van de kinderen zegt te weten wat wintergroenten zijn. 75% eet het liefst een Hollandse pot en vindt boerenkool het lekkerst. Deze week krijgen ze bij C1000 een speciale Wintergroenten Donald Duck cadeau.

Juist in deze winterse tijden is het belangrijk om gezond te eten. Maar welke wintergroenten zijn er allemaal en welke gerechten kun je ervan maken? Kinderen kunnen daar op een leuke manier alles over te weten komen in de speciale Wintergroenten Donald Duck. Klanten van C1000 krijgen die tot en met 12 februari cadeau bij aankoop van een wintergroente of aardappelen.

De meeste kinderen maken graag een Hollandse pot samen met hun vader of moeder, zo blijkt uit het onderzoek op donaldduck.nl. De vraag naar wintergroenten en lekkere recepten is groot. ‘Vergeten groenten’ zijn bij de kinderen minder bekend, slechts 15% weet wat dat zijn. Koolraap is van de vergeten groenten de favoriet.

Strips, recepten en weetjes
De speciale editie van Donald Duck staat vol met strips, recepten en weetjes over wintergroenten. “Winterse groenten zijn erg lekker en gezond, maar veel mensen weten niet welke gerechten je ervan kunt maken,” zeggen C1000 en Donald Duck. “Daarom heeft Donald Duck Weekblad voor C1000 een speciale groenten editie gemaakt die goed past bij het motto ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ en bij de persoonlijke en efficiënte manier van boodschappen doen bij C1000.”

Sterrenkok Niven Kunz
Niven Kunz, dé chef-kok op het gebied van groenten, kookte vandaag samen met kinderen in een C1000 filiaal in Wassenaar uit de Donald Duck Wintergroenten editie. Kunz’ met een Michelinster bekroonde restaurant ‘Niven’ werd recent uitgeroepen tot ‘Beste Groenten Restaurant van 2013’. De sterrenkok beantwoordde vragen over hoe gezond wintergroenten zijn, welke ‘vergeten groenten’ er bestaan én wat je er allemaal voor lekkers mee kunt maken. Niven Kunz: “Ik ben gek op de Hollandse pot en geef groenten daarom graag de hoofdrol in mijn restaurant. Ze zijn licht, duurzaam en ook nog eens supergezond. Wat wil je nog meer?” Zelfstandig ondernemer van C1000 in Wassenaar én culinair liefhebber Mark Blaauw draagt het initiatief een warm hart toe. “C1000 en Donald Duck spelen met deze wintergroenten actie perfect in op het belang van gezond eten.”

Tags

Donald DUckNivenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top