Skip to content

Wassenaar in shock na dood 13-jarige Anass

8 februari 20133 minute read

Wassenaar – Rond negen uur ‘s ochtends, donderdag 7 februari j.l., werd de zoektocht naar Anass hervat. Wederom werd er een politiehelicopter ingezet. Iets na tienen maakte de politie bekend dat er in het bos bij Duinrell een stoffelijk overschot was gevonden. Men kon toen nog niet bevestigen dat het om Anass ging, dat bericht kwam pas rond zes uur ‘s avonds. Er ging een schok door Wassenaar. De uitingen van medeleven waren niet van de lucht. Via de sociale media, met name via Facebook en Twitter, maar ook gewoon op straat ging het maar over één ding: is het inderdaad Anass, wat is er gebeurd en hoe verschrikkelijk is dit voor de moeder, het zusje en de vrienden en klasgenoten van Anass. Helaas werd er ook naar hartelust gespeculeerd, met name de Telegraaf ging diep in op de verhalen over pesterijen. Wellicht begrijpelijk, maar vooralsnog is het te vroeg om hierover uitspraken te mogen/kunnen doen. De politie meldt dat men waarschijnlijk pas na het weekend duidelijkheid kan geven.

Nadat de politie het stoffelijk overschot vond in het natuurgebied nabij de Katwijkseweg werd direct een groot sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de forensische opsporing (FO) hebben de gehele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen. Op dit moment in het onderzoek is het nog niet mogelijk een misdrijf uit te sluiten. De politie verricht nader onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden van de 13-jarige jongen.

Reactie burgemeerster Jan Hoekema
Burgemeester Jan Hoekema reageerde op dit nieuws: “Ik ben geschokt en ontdaan over het tragische nieuws en leef mee met de familie.”

Condoleance
Op een speciale Facebook die gemaakt is kunt u uw condoleance achter laten de Facebook pagina is: www.facebook.com/DuaAnassAouragh.

Gekleurde Broek
Gister verschenen in verschillende Twitter berichten de oproep tot het dragen van een gekleurde broek voor Anass vandaag.

Update 22:37
Uit de eerste resultaten van het onderzoek, op de locatie waar het lichaam is aangetroffen en op het lichaam van de overleden Anass, zijn sterke aanwijzingen naar voren gekomen dat het gaat om suïcide. Omdat in deze fase van het onderzoek een misdrijf nog niet kan worden uitgesloten gaat het onderzoek verder.

Update 9-2-2013

De Telegraaf meldt dat Anass vlak voor zijn vermissing naar een aantal vriendinnen een bericht heeft gestuurd met de tekst “Haten jullie mij?” O.a. op Twitter en Facebook wordt met ongeloof en ontsteltenis gereageerd op het bericht van de poltie dat er sterke aanwijzingen zijn dat het om suïcide gaat. Vooralsnog zullen we tot maandag moeten wachten voordat we definitief bevestigd krijgen wat de oorzaak van overlijden is. Ondertussen is er vlakbij de plaats waar Anass gevonden is een gedenkplaats opgericht. Een witte lantaarn hangt in de bomen, bloemen en brieven markeren de plaats.

Update 10-2-2013

Op zondag 10 februari heeft in het buurtgebouw van de wijk Oostdorp in Wassenaar een buurtbijeenkomst plaatsgevonden. Bewoners konden met elkaar spreken over het overlijden van de dertienjarige Anass Aouragh uit Wassenaar. Burgemeester Hoekema, de wijkagent en maatschappelijk werk waren aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden. Ruim honderd inwoners bezochten de bijeenkomst.

Tags

AnassShockWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top