Skip to content

WZK heren 1 door naar de halve finale ManMeerCup

10 februari 20132 minute read

Wassenaar – In een vol gepakt Sterrenbad speelden de heren van WZK tegen Haerlem om een plaats in de halve finale van de ManMeerCup, een bekerwedstrijd voor de hoogste afdelingen van het Nederland waterpolo.

Na het voorstellen van de teams en het inzwemmen moest het er maar van komen. Het publiek was massaal naar deze wedstrijd gekomen, de tribune zal goed vol.

WZK kwam al snel voor met twee tegen nul, maar de heren van Haerlem vochten zich langszij. Door iets beter samenspel trok het team van Ron van der Wild de periode naar zich toe. (4-2) De tweede periode werd met goed spel door de heren van WZK naar zich toe getrokken.(4-0) Na de pauze waren beide teams op vakantie, er gebeurde niets , het massaal toegestroomde publiek werd er stil van.(0-0) De jonkies moesten het vierde part weer wat kijkplezier geven aan de wedstrijd. Dat lukte prima. Haerlem werkte daar ook goed aan mee door 5x te scoren in dit part. De keepers moesten weer aan de bak en hebben vele 1-0 acties weten te stoppen. (3-5). De eindstand was 11-7 voor WZK. Een geslaagde avond voor WZK in een te gekke ambiance. In maart is de halve finale!

WZK heren 2 speelde de 16e competitiewedstrijd in het Wassenaarse Sterrenbad tegen het tweede herenteam van Westland. De eerste periode begon WZK sterk. Er werden veel kansen gecreëerd. Hieruit volgden manmeersituaties en vier doelpunten: Leonard, Stefan, Maurice en Michel zorgden voor 4-0.In de tweede periode golfde het spel wat meer op en neer. Philip scoorde eerst 5-0, voordat Westland hun eerste goal kon maken. Via doelpunten van Rémon (2x), Maurice en de tegenstander werd de stand bij rust: 8-2. Coach Floris wilde dat WZK door ging met het hoge tempo en scoren. Dit zat er niet meer in. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Menno, Rémon en Stefan scoorden en ook Westland wist nog een maal een doelpunt te maken. Zo werd de eindstand 11-3. WZK heren 2 is het kampioenschap op een wedstrijd genaderd. Zij spelen op 9 maart uit bij concurrent De Devel de kampioenwedstrijd. Het zou leuk zijn, als hier veel fans bij aanwezig zijn!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top